Suupistepirukad fetaga

Siit tulevad kahte sorti lahtised suupistepirukad fetajuustuga - ühed karamellistatud sibulatega ja teised tomatitega. Lihtne ja kiire võimalus külalistele soolaseid ja ilusaid suupisteid pakkuda. Idee pärit BBCGoodFood kodulehelt.

Sibula-feta pirukateks läheb vaja:
500 gr lehetaignat
oliiviõli
2 keskmise suurusega punast sibulat
2 spl balsamiäädikat
1 spl heledat demerara suhkrut
fetajuustu
mõned mustad oliivid

Lõika sibulast hästi peenikesed ribad. Prae oliiviõlis ca 10 min, lisa suhkur ja balsamiäädikas, lase veel ca 5 min neil pannil küpseda, aeg-ajalt segades. Lase sibulatel jahtuda. Lase lehetaignal sulada, rulli õhukeseks ja lõika 4-nurkadeks (mina tegin ca 5cm*10cm). Tee terava noaga õrn sisselõige äärtest 1,5 cm kaugusele. Ära tainast päris läbi lõika. Toksi sisemist 4-nurka veidi kahvliga, et keskosa küpsemisel üles ei tõuseks. Aseta sibulad taigna keskosale, murenda peale fetajuustu ja mõned oliiviviilud. Piserda oliiviõliga ja küpseta 200 kraadi juures 15 min.

Tomati-feta pirukateks läheb vaja:
500 gr lehetaignat
oliiviõli
3 kesmise suurusega tomatit
musti oliive
fetajuustu
soola/pipart
värskeid basiilikulehti (või rukola)

Lase lehetaignal sulada, rulli õhukeseks ja lõika 4-nurkadeks (mina tegin ca 5cm*10cm). Tee terava noaga õrn sisselõige äärtest 1,5 cm kaugusele. Ära tainast päris läbi lõika. Toksi sisemist 4-nurka veidi kahvliga, et keskosa küpsemisel üles ei tõuseks. Murenda taigna keskosale osa fetajuustust, aseta feta peale tomatist ristipidi lõigatud õhukesed viilud, maitsesta soola ja pipraga, murenda peale ülejäänud feta ja poolikud oliivid. Piserda oliiviõliga ja küpseta 200 kraadi juures 15 min. Valmis pirukatele pane peale värsked basiiliku või rukola lehed.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Vot need on minu lemmikud - ikka korralik soolane suutäis. Kahupea
Juc ütles …
On tõesti, Kahupea! Lihtsad ka teised! :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco