Sügise küpsised - jõhvika-kaerahelbeküpsised

Kui sajab juba varastest hommikutundidest ja vihm ei taha vaatamata inimeste kössis olekule hetkekski alla vanduda. Kui kell näitab varajast lõunatundi, aga tundub, et päike on juba parematele jahimaadele põgenenud. Kui viimase jõuga sügiseste puude küljes rippuvad lehed saavad külmade tuulte poolt lahti raputatud. Ja kui õhk lõhnab ühtaegu niiskelt, värskelt ja jäiselt, siis toob soojendust kiire käik turule, kotitäis värskeid jõhvikaid ja lõhnav ahjutäis sügiseseid küpsiseid. Idee Nami-namist. Vaja läheb:

200 g võid
1 muna
3 dl kaera- või neljaviljahelbeid (110 g)
1 tl kardemoni
1 dl värskeid jõhvikaid

Vahusta pehme või suhkruga. Klopi juurde muna. Viimaks sega juurde pooleks lõigatud jõhvikad. Sega kuivained (jahu, helbed, kardemon ja küpsetuspulber) omavahel ning sega kiiresti märgade ainetega.Võta teelusikaga tainast, veereta tainatükid esmalt käte vahel palliks, siis suru lamedaks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes küpsiste vahele piisavalt kerkimisruumi. Küpseta 210-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni küpsised on helepruunid.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Kevadine külm karulaugukaste kuldseks praetud kartulitega

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata

Vana-vanaema pannišašlõkk