Crème brûlée - desserdiklassika
Mõnda aega oli mul Crème brûlée (pr keeles "põlenud kreem") proovimise vastu mingi nähtamatu tõrge. Samamoodi nagu ka Carbonara, Bolognese ja teiste klassikute vastu, mille paremaid ja halvemaid koopiaid igas kohvikus proovida saab. Nüüd olen tasapisi siiski katsetama hakanud. Et klassikat millegi huvitavaga vürtsitada, lisasin kreemi sisse veidi safranit ja puistasin serveerimisel peale magusat passionivilja sisu. Passion on küll üks desserdimaailma tänaväärsemaid puuvilju oma tugeva troopilise maitsega. Retsept ise on Nami-Nami ja Oma Maitse sümbioos:5 munakollast
2 dl kohvikoort
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
näpuotsaga safranit
jupike vanillikauna
pealeraputamiseks Demerara suhkrut
kastmeks passionivilja sisu
Kommentaarid
Kristjan küpsetas mulle haiglasse cannelesid. Kojumineku päevaks tellin brüleekreemi :)
Pille, sa avasid just mu silmad :). Ma ei olnud kunagi mõelnud, et granadill, passionivili ja maracuja on kõik üks ja seesama. Aga maitselt on ikka metsikult hea ja välja näeb ka suurepärane. See roosa äär ja see soe oranž. Stockmannis on viimasel ajal paar korda olnud nii, et on neid kahte sorti, neid kortsus kohe kasutamiseks ja siledaid ette ostmiseks, väga mugav. Kristjan on Sul küll kullatükk. Haiglatoidu kõrval tundub niigi hea cannele vist maailma parimana!:)