Teistsugused ahjukartulid, Ü L I M A I T S E V
No mina ei tea, mis selle Jamie Oliveriga on. Jah, ta on ilmselgelt üks õnnestunud (ja veidi ülepaisutatud) turundusprojekt. Aga kõik tema retseptid on nii nii maitsvad. Seekord tegin kahte tema ahjuköögiviljarooga ja mõlemad viisid keele alla. Kõigepealt siis balsamiäädikas küpsetatud punased sibulad ja kartulid. Sinna juurde ilusad ahjuporgandid tüümianiga.
Hulk kooritud ja veeranditeks lõigatud kartuleid
Hulk kooritud ja veeranditeks lõigatud punaseid sibulaid
mõned suured koorimata küüslauguküüned, kergelt katki muljutud
vähemalt 100 ml odavat balsamiäädikat
soola, pipart
2 spl võid
2 spl oliiviõli
peotäis hakitud värsket rosmariini
Kuumuta ahi 210 kraadini. Hoia tühja ahjupanni kuumas ahjus, kuni see on tuline. Tõsta välja, pane sellele või ja õli. Lase võil sulada. Viska pannile hakitud rosmariin. Selle peale kartulid, sibulad ja küüslaugud. Sega hästi läbi. Vala kogu balsamiäädikas köögiviljadele. Maitsesta ohtra soola ja pipraga. Sega läbi. Küpseta 200-210 kraadi juures umbes 1 tund. Enne serveerimist pigista küüslauguküünteks kreemjaks muutnud küüslauk kartulitele.
4 spl oliiviõli
soola
pipart
Lõika porgandid peenikesteks pulkadeks. Pane ahjuvormi, vala peale õli, maitseained ja äädikas, sega läbi. Kata fooliumiga, küpseta 200 kraadi juures ca 50 min, võta foolium pealt ja küpseta veel 10 min.
Hulk kooritud ja veeranditeks lõigatud kartuleid
Hulk kooritud ja veeranditeks lõigatud punaseid sibulaid
mõned suured koorimata küüslauguküüned, kergelt katki muljutud
vähemalt 100 ml odavat balsamiäädikat
soola, pipart
2 spl võid
2 spl oliiviõli
peotäis hakitud värsket rosmariini
Kuumuta ahi 210 kraadini. Hoia tühja ahjupanni kuumas ahjus, kuni see on tuline. Tõsta välja, pane sellele või ja õli. Lase võil sulada. Viska pannile hakitud rosmariin. Selle peale kartulid, sibulad ja küüslaugud. Sega hästi läbi. Vala kogu balsamiäädikas köögiviljadele. Maitsesta ohtra soola ja pipraga. Sega läbi. Küpseta 200-210 kraadi juures umbes 1 tund. Enne serveerimist pigista küüslauguküünteks kreemjaks muutnud küüslauk kartulitele.
2 spl veiniäädikat
4 spl oliiviõli
soola
pipart
Lõika porgandid peenikesteks pulkadeks. Pane ahjuvormi, vala peale õli, maitseained ja äädikas, sega läbi. Kata fooliumiga, küpseta 200 kraadi juures ca 50 min, võta foolium pealt ja küpseta veel 10 min.
Kommentaarid
Eva - ÕS 2006 soovitab kasutada palsam- ja mitte balsam. Nii et palsamiäädikas oleks vist õigem..
Eva, proovi jah ja anna teada, kuidas maitsesid. Minul oli 80-aastane külaline, kuid neid tegin ja temale ka väga maitsesid. :)
Pille, aitähh. Ma ise ei olekski Evale osanud vastata. Mul on tihtipeale nii, et kirjutan nagu torust tuleb. Ja siis alles pärast mõtlen :). Nagu sellega, et kirjutasin järjepidevalt enne Jaime Oliver (nagu haime:, araabiast :)). Aga pilti võid muidugi võtta, võta või kõik pildid :)
Ja palsamiäädikas oli ka täitsa tavaline, keskmises hinnaklassis.