Tõeline kiirtoit - Sidrunipasta

Ma ei tea mitu korda nägin Nami-Nami foorumites, et kiideti telekokk Nigella sidrunipastat. Lõpuks hakkasin mõtlema, et ju see siis eriliselt maitsev olema peab. Ja nii ongi, tõesti, ülimalt maitsev. Mitte just kaalujälgijatele, päris rammus, aga samas - milline Nigella retsept kaalujälgitatele mõeldud on, ikka kamaluga vahukoort, rasva ja šokolaadi. Nii see elunautimine tal käib. Aga tagasi sidrunipasta juurde tulles pean ütlema, et kui ma mõne toidu kohta enne olen maininud, et see on kiire või lihtne, siis sidrunipasta kiiruse ja lihtsuse ees kahvatuvad kõik. Vaja läheb:

500 gr spagette või linguinesid
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1-2 munakollast
2 dl vahukoort
50 gr parmesani
1 spl võid
hakitud värsket peterselli

Sega omavahel muna, koor, sidruni koor ja mahl, riivitud juust. Keeda pasta soolases vees al dente. Kurna, pane pasta potti tagasi. Lisa või ja sega kuni kogu pasta on võine. Sega kohe juurde ka enne valminud segu. Kuum pasta küpsetab läbi muna. Serveeri kohe koos hakitud peterselli ja riivitud parmesaniga.

Kommentaarid

Pille ütles …
Welcome to the (fan) club :) See oli esimene toit, mis ma haiglast naastes kodus tegin - rohkemaks polnud tol hetkel aega-jaksu, aga samas midagi hirmhead tahtsin saada ...
Eva P. ütles …
See pasta ahvatles mindki, käisin poes, ostsin sidrunid, aga koor jäi ostmata - nii et valmistamine lükkub päevakese edasi :)
Juc ütles …
Pille, ma vaatasin jah, et meil olid ühesugused isud :). Tõesti, olen hea meelega selle pasta fännklubi liige. See on ühtaegu nö comfort food, aga samas võib ka öelda, et peen ja niiii paganama meeldivalt lihtne!
Eva, head asja võib ikka veel päevakese oodata, eksju?:) Anna siis teada, kui ära proovid, kas ühined klubiga!
Eva P. ütles …
Ma raporteerin siis oma kurbnaljakast juhtumist, et tegin kastme valmis, arvestades, et teen poole kogusest ja mida ma poole võrra vähem ei pannud oli sidruni kogus. Tulemus väga süüa ei kõlvanud :))))

Läheb kordamisele lähipäevil...
Juc ütles …
Päris hea nali, Eva. See pasta on isegi hästi sidrunine, sul sai vist siis mitte sidrunipasta, vaid pastasidrun :)
Tullia ütles …
Ma ka jõudsin lõpuks selle tegemiseni. Läheb ka kiirete ja lemmikute hulka.
Juc ütles …
Tore, Tullia. Sullegi tere tulemast klubisse, nagu Pille mind tervitas :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco