Üks lollikindel suleline

Reedel võtsime vastu oma uue kodu esimesed külalised. Andsin Henrile oma 4 erinevat kanavarianti ette, mille hulgast tema valis ühe lollikindla ahjukana. Kana oli eriliselt oluline, sest külla tuli ka üks väike sell, kes eriti muud ei söögi. Ja minu meelest on ühe toreda üheks eelduseks see, et kõigil meetrimeestel oleks kõht ilusti täis. Retsept sai üles korjatud BBCGoodFood-st. Vaja läheb:
1 kana (minu oma oli nt 1,4 kg)
1 kg kartuleid
3 küüslauku
1 sidrun
2 vart värsket rosmariini
6 loorberilehte
100 ml kanapuljongit
100 ml valget kuiva veini

Võita sisse suur ahjupott. Aseta soolaga maitsestatud kana selle kesele. Ümberringi pane pooleks lõigatud kartulid (mul olid värsked ja küll läks ikka aega enne, kui nad valmis said). Soola peale. Lõika terved küüslaugud keskelt pooleks ja pane need poolikud kartulitele. Vala peale puljong ja vein ning küpseta kaane (või fooliumi) all 160 kraadi juures 1 h. Võta välja, raputa kartuleid, lisa sidruniviilud, loorberilehed ja rosmariinilehed. Küpseta ilma kaaneta veel 50 min. Nüüd tõsta kuumus 220-ni ja küpseta veel 30 min. Tõsta ahjust välja, lase veidi kaane all tõmmata ja serveeri.

Väga maitsev, huvitava maitsenüansi annab üsna suur rosmariini, loorberi ja sidruni kogus ning väga mugav - saab varakult juba ahju panna ja selle ajal nt koristada või muid toite ette valmistada.

Magustoiduks pakkusin hooajale omaselt värskeid vaarikaid ja mureleid. Ja külaliste kaasa toodud Kirju koera sarnast Siilikest.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Roog oli võrratu, aga ma ei taipa, miksteda nii kaua küpsetama peab. proovin kunagi suure kuumuse ja ühe tunniga hakkama saada. Tervitab kahupea.
Juc ütles …
Oi tere kahupea! Anna siis teada, kuidas õnnestus. Näeme paari päeva pärast!

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi