Uus elu wok-pannile




Mul on juba ammu wok-pann. Mõne aja eest sain teada, et wok-panniga pole midagi peale hakata, kui sul on tavaline elektripliit. Just see mul ongi! Wok peab siiski kuumenema ka külgedelt, mitte ainult alt. Loogiline! Ja nii turgataski mulle pähe, kus ma vokkima hakkan - maal kuppelgrillil. Ja see toimib! Neile, kes sama teha tahab, üks lihtne retseptisoovitus - vokitud köögiviljad sojakastmes.
Vaja läheb:

1/2 lillkapsast (järjekordsed tänud Marile ja Kitse talule)
2 punast sibulat
3-4 küünt küüslauku (peeneks hakitud)
100 gr šampinjone (lisasin ka mõned oma aia puravikud)
1/2 suvikõrvits
punt küüslaugupealseid
ca 20 lehte spinatit
1 porgand (lõigata võimalikult õhukeseks)
punt suhkurhernekaunu
3 cm jupp ingverijuurt (peeneks hakitud)
6 spl sojakastet
tšillipipart (mul oli käepärast chilli explosion segu)
4 spl õli praadimiseks

Aja õli vokil kuumaks, prae kergelt läbi küüslauk, ingver, siis lisa sibul, spinat ja hakitud küüslaugupealsed. Lisa järjest teised köögiviljad - lillkapsas, porgand, seened, suvikõrvits. Sega pidevalt, maitsesta tšilliga. Jäta köögivili veel krõmpsuks, lisa sojakaste. Sega korralikult läbi ja serveeri! Viib keele alla!

Sain kasutada oma aia spinatit ja suhkurherneid. See andis toidule emotsionaalsema varjundi. Ja muidugi oma aia puravikud... paar päeva varem sain lausa panniprae neist teha (õige väikse küll :) ). Ka on valmis vaarikad, avanenud karikakrad ja rukkililled. Nüüd ootan kohe kohe avanevaid kõrvitsaõisi, kolm retsepti ootamas.


Kommentaarid

H.R. ütles …
Ma võin teile garanteerida, et kui te seda wokirooga suudate sarnaselt valmistada, siis te muud enam ei tahagi :) Ma ise osalesin selle toidu alla kugistamises ja seega saan kinnitada, et nt Tais te küll midagi nii head ei saa. Uskumatult maitsev, toitev ja liha ega muid lisandeid pole vajagi.
Smilla ütles …
ma täitsa usun, suurupis juta ühe teise retsepti järgi grillides oli tõesti traditsiooniline grill-liha viimane asi, millele mõtlesin..:p
foolium grillile ja peale viilutatud suvikõrvits, porgand, sampinjonid, lillkapsas, paprika; pärast siis natuke oliivõli, küüslauku ja peterselli. no ikka ääretult, ääretult hea oli! (NBNB pannil ei saanud nii hea, wok-panni pole ja gaasipliiti ka mitte. vb ahjus saaks, ei tea. aga midagi võiks välja mõelda küll, kahjuks isiklikku grillikohta pole mujal kui vanemate juures)
Juc ütles …
Suurimad tänud, mus suurim fänn H.R :).
Rajaleidja, samuti tänud komplimendi eest. Üks idee, kui ei ole enda grillikohta - proovi seda http://jucjaco.blogspot.com/2008/02/baan-chao-lay-koka-kgiviljad.html
seda tehakse tavalisel pannil. See oli Tais mu lemmikroog, tellisin igal pool ainult aurutatud riisi ja neid köögiviljasid. Lõpuks lasin ühel kokal endale täpselt ette näidata, kuidas ta seda teeb. Jube lihtne! Soovitust võid oma vennaraasu käest küsida, ta on neid minu juures maitsnud :)
Smilla ütles …
aitäh!
proovin kindlasti järele:p retsept tundus nii isuäratav, et kaido arvamus ei lähekski korda :D

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga