Šokolaadi-kirsi muffinid

Kolmas linnuke minu muffinisoovitustes, seekord tumeda šokolaadi ja kirssidega. Põhiretsept sai võetud Nami-namist. Vahetasin kompotikirsid külmutatute vastu ja pikendasin oluliselt küpsetusaega, kuna nõutud küpsetusaja möödudes oli muffin veel täiesti tainas :). Tulemuse kõige mõnusam osa on see, et kirsi ja šokolaadi tükid on suured, nende maitse hästi eristatav ja nad ei "kao" taigna maitsesse ära. Vaja läheb:
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
75 g hakitud tumedat šokolaadi
100-130 gr külmutatud kirsse
2 spl fariinsuhkrut
0.75 dl rapsiõli

Sega kirsid fariinsuhkruga ja pane sulama. Vahusta munad suhkruga. Lisa omavahel segatud kuivained, hakitud šokolaad, poolsulanud kirsid ja õli. Sega tainas kiiresti ühtlaseks ja jaota ettevalmistatud muffinivormidesse (täida vormid umbes 2/3 ulatuses). Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit.

Kommentaarid

Eva P. ütles …
Olen ka sarnase kooslusega muffinit teinud, lisasin tainasse ka hapukoort, mis teeb muffini mõnusaks muredaks. Kirss ja šokolaad on kokku pannes mõnus ja kokkuvõtteks on muffinis nii hapu, mõru kui magus maitse koos.
Juc ütles …
Tõesti, leidsin ka nad su köögilugudest nüüd üles - isegi šokolaad, mida kasutasime, oli sama :). Minu meelest on ka kirss-tume šokolaad - magus tainas üks maitsev kombinatsioon.
Anonüümne ütles …
nämm-nämm, pistaks põske mõne kirsimuffini! mõtlesin teha ilma shokolaadita, kuna alles tegin shokolaadikooki, kindlasti on ilma shokolaadita ka maitsev?
Juc ütles …
Maasikas, ilmtingimata on ka ilma šokolaadita maitsev!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco