Šokolaadi-kirsi muffinid
Kolmas linnuke minu muffinisoovitustes, seekord tumeda šokolaadi ja kirssidega. Põhiretsept sai võetud Nami-namist. Vahetasin kompotikirsid külmutatute vastu ja pikendasin oluliselt küpsetusaega, kuna nõutud küpsetusaja möödudes oli muffin veel täiesti tainas :). Tulemuse kõige mõnusam osa on see, et kirsi ja šokolaadi tükid on suured, nende maitse hästi eristatav ja nad ei "kao" taigna maitsesse ära. Vaja läheb:
2 muna
100-130 gr külmutatud kirsse
Sega kirsid fariinsuhkruga ja pane sulama. Vahusta munad suhkruga. Lisa omavahel segatud kuivained, hakitud šokolaad, poolsulanud kirsid ja õli. Sega tainas kiiresti ühtlaseks ja jaota ettevalmistatud muffinivormidesse (täida vormid umbes 2/3 ulatuses). Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit.
Kommentaarid