Soja, soja, soja ja soja


Ei saa öelda just, et ma meie toidusedelist just vaimustuses oleksin. Küpsetada ei saa, muna ei või teraviljaga kokku minna, kooreseid pastakastmeid teha ei saa, piim ei või teraviljaga kokku minna, tomatiga lihatoite teha ei saa, tomat lihtsalt ei sobi liha ja kalaga jne jne.


Nii et tuleb alternatiive otsida. Põhiline alternatiiv on soja (esiteks, kuna see on köögiviljade all ja sobib kõigega kokku ja teiseks, kuna Henrile on tavalised piimatooted hoopistükkis keelatud).


1. Sojapiim. Sobib väga hästi kohvi peale, müüakse ka pulbrilise kohvivalgendajana (kui juhuslikult tööl külmikut pole). Niisama nalja pärast vist ei joo, piima kindlasti ei asenda neile, kellele piim meeldib


2. Sojajäätis. Henri ei saanudki aru, et midagi eriti teisiti oleks, nii et läheb kaubaks.


3. Sojajogurt, maitsestamata. Püüdsin teha lõhe kõrvale külmaks kastmeks, lisasin sidrunimahla, soola, pipart, küüslauku. Maitses nagu sojajogurt. Panin veel sidrunimahla ja veel küüslauku. Sai söödav, hästi küüslaugune :)


4. GoGreen kooreasendaja, tehtud kaerast. Täiesti maitsetu, aga võiks ikkagi öelda, et koorene. Tegin jälle proovi sidrunimahla ja soola/pipraga. Sai nagu soolane vahukoor, mis on vahustamata. Lisasin mädarõigast, sai päris hea mädarõikakaste. Tahaks, et see kaste ainult nii vedel ei oleks. Aga juba karbil on kirjas, et seda ei saa vahustada.


5. Sojahakkliha vms. Kunagi meeldisid mulle sojašnitslid, neid tuli puljongis keeta ja siis praadida või paneerida vms. Paari aasta eest proovisin, ei meeldinud. Nüüd ostsin sellised väiksemad helbed, kavatsen praadida need sibula ja küüslauguga ja teha tmatikastmega pastaroa, eks näis, kui midagi head välja tuleb, näete seda siin lehel varsti.

Kommentaarid

Unknown ütles …
aga kas sellele go greenele kastmepaksendajat ei või lisada?

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata