reede, 4. aprill 2008

Vürtsine läätsesupp - hiljaks jäänud talvine soojendaja


Olen täna eriti produktiivne. Aga kuna Mann tahtis hirmsasti kivikõvasid tooreid punaseid läätsesid ära süüa, siis pidin nendest midagi valmistama.

Inspiratsioon tuli Eva soovitatud Nami-nami retseptist, täna saabunud viimasest Oma Maitsest leitud läätse dhali retseptist ja kodus leidunud toiduainetest. Kokku sai maitsev, soojendav ja vürtsine supp, mis sobiks eriti ideaalselt külmaks talveõhtuks.

vaja läheb (3 inimesele):

200 gr punaseid läätsesid

1 l köögiviljapuljongit (kasutasin kuubikut)

1 porgand

1 sibul

2 suurt küüslauguküünt

200 ml purustatud tomateid

1/3 tl koriandripulbrit

1/3 tl currypulbrit

1/3 tl India maitseainesegu (mul Meira oma)

1/2 tl rohelist karripastat

1 cm jupp ingverijuurt

1/2 tšilli

2 sl oliiviõli

maitse järgi soola

Serveerimiseks hapukoort

Tore oleks, kui saaks serveerida värske mündi ja/või koriandriga. Mul ei olnud muud kui murulauku, panin seda.

Prae oliiviõlis hakitud küüslauk ja sibul, lisa hakitud ingver, tšilli, maitseained, sega ja kuumuta. Lisa purustatud tomatid, läätsed, puljong ja riivitud porgand. Maitsesta soolaga. Keeda tasasel tulel ca 30 min, kuni läätsed on pehmed.

Serveerisin kirsstomati sektoritega, millele panin meresoola ja pipart, tilgutasin peale oliiviõli, hakkisin murulauku ja lisasin hapukooresilma.

1 kommentaar:

Eva ütles ...

Olen Sinuga nõus, et sobib ideaalselt söömiseks külmadel talveõhtutel. Hästi soojendav ja mõnus vürtsine supp on.