esmaspäev, 28. aprill 2008

Ahjupraad sealihaga


Nädalase Türgireisi jooksul tuli hirmus igatsus sealiha järgi. Nii on meie pere õhtusöögilaual ahjupraad sea küljetükilõikudega.

Retsept on sarnane sellele siin. Mõningate modifikatsioonidega, nii et panen kirja. Vaja läheb:

8 keskmist kartulit

1 suur porgand

3 küüslauguüünt

oliiviõli

toorest peekonit või nt küljetükilõike, 5-6 lõiku

peotäis musti oliive

100 gr hapukoort

punt peenekshakitud lehtpeterselli

Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Pane vormi põhja oliiviõli ning sellele kordamööda kartulid, sool, porgandiliistakad, hakitud küüslauk, sool, pipar, kartul, sool, hakitud küüslauk. Vala peale veidi oliiviõli. Määri toores liha mõlemalt poolt soola ja pipraga, aseta köögiviljadele. Küpseta ca 180 kraadi juures niikaua, kuni kartul on peaaegu pehme. Sega kokku hakitud petersell, hapukoor ja viilutatud oliivid. Maitsesta soolaga. Lisa segu köögiviljade peale ja küpseta, kuni kartulid ja liha on täiesti valmis.

Kõrvale kavatsen pakkuda tomateid sidrunimahla ja oliiviõliga ning rohelise sibula/hapukoore salatit.

Kommentaare ei ole: