Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul
Palju õnne võrratu maailm! Olen Sind juba terve aasta avalikult kirjeldanud. Sellise ilusa päeva juurde sobib üks päikseseline brownie. Brownie pärineb 1900-ndate algusaastatest USA-st ja tegu on mahlaka (isegi niiske) sisuga, murduvkuiva õhukese koorega tumeda šokolaadikoogiga. Olen lihtsaid browniesid siin ka varem teinud, muffinivormides. Nüüd siis suur, ümmargune ja toorjuustulisandiga.
Vaja läheb:
Tumedaks osaks -
110 gr võid
60 gr tumedat šokolaadi
200 gr suhkrut
2 muna
80 gr jahu
1/2 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
Heledaks osaks -
200 gr toorjuustu
70 gr suhkrut
1 munakollane
Sulata või ja šokolaad, eemalda pott pliidilt. Lisa peene joana ja pidevalt segades suhkruga lahti klopitud munad. Lisa ka vanillisuhkur ja sool. Sega juurde jahu. Vala segu võiga määritud koogivormi (mul oli 24 cm läbimõõduga). Sega kokku toorjuust, suhkur ja munakollane kuni suhkur sulab. Vala või tõsta lusikaga toorjuustusegu ringidena šokolaadisegu peale. Tõmba noaga jooned alates koogivormi äärest kuni keskele välja, et tekiks ilus muster. Küpseta 185 kraadi juures 35 minutit
Vaja läheb:
Tumedaks osaks -
110 gr võid
60 gr tumedat šokolaadi
200 gr suhkrut
2 muna
80 gr jahu
1/2 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
Heledaks osaks -
200 gr toorjuustu
70 gr suhkrut
1 munakollane
Sulata või ja šokolaad, eemalda pott pliidilt. Lisa peene joana ja pidevalt segades suhkruga lahti klopitud munad. Lisa ka vanillisuhkur ja sool. Sega juurde jahu. Vala segu võiga määritud koogivormi (mul oli 24 cm läbimõõduga). Sega kokku toorjuust, suhkur ja munakollane kuni suhkur sulab. Vala või tõsta lusikaga toorjuustusegu ringidena šokolaadisegu peale. Tõmba noaga jooned alates koogivormi äärest kuni keskele välja, et tekiks ilus muster. Küpseta 185 kraadi juures 35 minutit
Kommentaarid
Tänaseks on siis töö tegemisega ühel pool :p Kuidas sa enam keskendud, kui neelud käivad koogi järele! :)
Aitäh jagamast, väga armas blogi!
Anonüümsele... kirsid ja šokolaad on alati olnud üks mu lemmikkoosluseid. Nii et proovida ikka võiks. Või siis maitsesta toorjuust kirssidega ja pane pärast kaunistuseks veidi kirsse ja šokolaadi peale?
Kadus taldrikult hetkega:)