Jumalik maius - vanilje Panna Cotta röstitud rabarberi ja maasikaga


Nami-nami toiduportaalis on sellised "kooskokkamise" üritused, kus kõik huvilised valmistavad sama toitu ja siis jagavad muljeid, retsepte ja pilte oma saavutustest. Varem on tegeletud Pavlova ja kulebjaakaga, aga nende valmistamisega ma ei liitunud. Seekordne üritus on panna cotta ja seekord võtsin ka mina end kokku. Tulemus oli lihtsalt jumalik! Kusjuures, see peab nii olema, sest kui Henri enda oma sööma hakkas, ütles tema täpselt sama sõna oma naudingu kirjeldamiseks "jumalik!".

Lugesin enne mitmeid variante panna cottadest, aga pilk ja mõte jäid keerlema sealtsamast Nami-namist leitud vanilje panna cottale. Kui kooretarretist tehes järgisin Nami-nami retsepti, siis kastme tegemisel kasutasin fantaasiat ja veidi inspiratsiooni superkokk Jamie Oliveri röstitud rabarberi retseptist. Panna cotta tuli siidine, kreemine, ükski maitse teisega ei võistelnud, hästi oli igas suutäies tunda nii koort, vaniljet kui ka sidrunit.

Panna Cotta jaoks läheb vaja (4-le):







50 g tuhksuhkrut
Pane želatiinilehed külma vette ligunema. Lõika vaniljekaun pikuti pooleks, kaabi seemned väikese noaga lahti. Pane piim, 1/2 rõõsast koorest, vaniljeseemned ja -kaun, riivitud sidrunikoor väikesesse potti. Kuumuta tasakesi keemiseni, siis keeda nõrgal tulel 10 minutit, kuni kaste on kolmandiku võrra vähenenud. Tõsta pott tulelt, sega juurde kergelt kuivakspigistatud leotatud želatiinilehed ning sega, kuni need on sulanud. Lase kooresegul veidi jahtuda, siis tõsta külmkappi 10 minutiks jahtuma. Vahusta ülejäänud rõõsk koor tuhksuhkruga pehmeks vahuks. Eemalda kuumutatud ja jahtunud kooresegust vaniljekaunad ning sega see vahustatud koore hulka. Sega ühtlaseks. Jaota panna cotta segu 4-5 magustoiduvormi sisse, kata pealt toidukilega ning pane vähemalt 4 tunniks külma. Enne serveerimist kasta vormi alumine osa korraks kuuma vee sisse, siis kummuta magustoidud väikestele taldrikutele.


Röstitud rabarberite ja maasikate jaoks vajad:


200 gr maasikaid


100 ml roosat veini

0,5 cm ingverit

1 kaneelikoor

jupike sidrunikoort
Sega vein ingveri, kaneeli ja sidrunikoorega, jäta seisma. Lõika pestud rabarberid umbes 6 cm juppideks ja maasikad pooleks, sega suhkruga. Laota ühtlaselt ahjuvormi ning kata fooliumiga. Küpseta 200kraadises ahjus 35-45 minutit, kuni rabarbrid on pehmed. Serveerimisel piserda rabarberid ja maasikad üle maitsestatud veiniga.

Kommentaarid

Pille ütles …
See panna cotta näeb jumalik välja ka - need vaniljekaunaseemned on väga ahvatlevad seal. Ja rabarber on lihtsalt mõnus hetkel..
Suur aitäh osalemast! Mis panna cotta järgmisena plaanis on? :)
Juc ütles …
Aitähh komplimendi eest. Ja retsepti eest ka! Just veidi aega tagasi mõtisklesid, et teeks järgmisel nädalal midagi järgmist, nt maasika panna cotta šokolaadikastmega. A ma välja veel ei luba, esialgu unistan :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga