Kevade kommide sees - rabarberimarmelaad
Need marmelaadikommid on kevadest pungil. Järjekordne leid vanade Aed ja Kodude Anni Arro retseptide hulgast. Veel uhkem oleks, kui pool portsu oleks tehtud punastest rabarberitest ja pool reohelistest.
Vaja läheb:
250 ml vett
250 ml suhkrut
1,5 sl agar agar pulbrit
250 gr rabarbereid
100 ml vett
1/2 sidruni mahl
Sega agaripulber 25o ml veega kuni see on täielikult lahustunud, aja keema, lisa suhkur. Keeda segades ca pool tundi, kuni lusikaga tõstes voolab segu niitjalt. Keeda 100 ml hakitud rabarbereid ca 10 min, püreeri. Sega püree sisse poole sidruni mahl ja segu omakorda suhru-agari siirupiga. Sega läbi, vala madalasse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Kui marmelaad on täielikult tahkunud (see võtab tunde), lõika terava noaga meelepärased kuubid ja serveeri.
Kommentaarid