Kevade kommide sees - rabarberimarmelaad



Need marmelaadikommid on kevadest pungil. Järjekordne leid vanade Aed ja Kodude Anni Arro retseptide hulgast. Veel uhkem oleks, kui pool portsu oleks tehtud punastest rabarberitest ja pool reohelistest.

Vaja läheb:

250 ml vett

250 ml suhkrut

1,5 sl agar agar pulbrit

250 gr rabarbereid

100 ml vett

1/2 sidruni mahl

Sega agaripulber 25o ml veega kuni see on täielikult lahustunud, aja keema, lisa suhkur. Keeda segades ca pool tundi, kuni lusikaga tõstes voolab segu niitjalt. Keeda 100 ml hakitud rabarbereid ca 10 min, püreeri. Sega püree sisse poole sidruni mahl ja segu omakorda suhru-agari siirupiga. Sega läbi, vala madalasse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Kui marmelaad on täielikult tahkunud (see võtab tunde), lõika terava noaga meelepärased kuubid ja serveeri.

Kommentaarid

Maarja ütles …
ma olen kogu aeg arvanud, et marmelaaditegu on miskit eriti keerulist. a su lugu lugedes, tundub täiesti teostatav.
Juc ütles …
Ei olnud jah seal midagi keerulist ja täitsa marmelaad tuli välja :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga