Peedu kevad

Nädalalõpul avanes mul viimaks, peale pikka ootamist, lõpuks võimalus oma Peedul aega veeta. Mis mind seal siis ees ootas, kõige lihtsam oleks vist öelda, et KEVAD.


Muru oli sirgunud nii kõrgeks, et olukord ajas meid poodi uurima kõige võimsamate mootoritega muruniidukeid (eelmisel aastal ei olnud niidukiga veel midagi teha, kõik käis trimmeriga, muru on meil aga nii tihe ja mahlakas ja maapind nii ebamäärase kujuga, et iga masin sellest jagu ei saagi :)).


Värava kõrval tervitas meid kohe kohe õide puhkemas tumeroosade pungadega mandlipuu. Eelmise aasta sügisel saabunud ebajasmiin, kuldvihm ja hõbepuu olid täiesti elujõulised. Mingil vaesel metsloomal oli talvel kõht nii tühjaks läinud, et ta oli mu äädikapuu ladva ära söönud. Siiski tundub, et äädikapuu tibub sellest. Vähemalt 2 minu kolmest viinamarjataimest on talve edukalt üle elanud ja punnitavad nüüd uusi pungi. Kolmanda osas ma pole veel päris kindel, aga siisi lootusandev. Eelmisel aastal toodud 2 kollast ploomi ja 1 murel on väga elujõulised, üks murel sai aga sügisel trimmerilt löögi, mis, nagu meile siiani tundus, sai talle saatuslikus. Suur oli mu rõõm, kui nägin, et maapinna lähedal, muru tagapeidus, ajab ka see puuke ilusaid rohelisi lehekesi. Õitsemisest pole sel aastal mõtet rääkidagi, aga hea, et ta elus on. Lilledest õitsesid nartsissid ja priimulad. Lõppenud oli juba tsillade, sinilillede, märtsikellukeste aeg. Väga hästi on kosunud meie koduloomad - 10 imeilusat erkpunast kuldkokre. Lootuses, et nende perele sel aastal lisa tuleb, ei saa me oma tiiki veel niipea puhastada. Ilus!

Tehtud sai mõned peenrad ja maha pandud madal varajane hernes, porgand, petersell, till, suhkurhernes, järgmist korda jäid ootama basiilik, rukola ja küüslauk. Majaesisele peenrale said pandud karikakrad, moonid ja rukklilled, aia äärde saialilled. Küll ma varsti näitan, kui juba midagi näidata on :).

Kevadeteema lõpuks üks täiesti kevadine, kerge ja vitamiinirohe supp.


Spinati ja redisepealsesupp kanaga


Võimalikult palju spinatit


poole vähem redisepealseid


2 kanakintsu


3 kõvakskeedetud muna


2 liitrit vett


0,5 kl Lõuna-Eesti tangu


Keeda kanakintsudest puljong (pane külma soolaga maitsestatud vette, kui keema läheb, eemalda vaht), samal ajal kintsudega pane vette keema ka tangud. Lisa mõned terapiprad. Võta välja kana ja eralda liha kontidelt, tükelda ja pane liha supi sisse. Lisa ka tükeldatud spinat ja redisepealsed. Keeda väheke. Lisa hakitud muna. Lase keema, serveeri hapukoorega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga