Panna cotta vol 2 - Astelpaju-mee panna cotta vaniljekreemiga
Kuna panna cottade kooskokkamise üritus Nami-namis on täies hoos ja selline traditsioonilisem variant sai proovitud ja hea, otsustasin sel korral enda fantaasia käiku lasta. Nii sündiski astelpaju-mee panna cotta vaniljekreemiga!
Panna cotta jaoks läheb vaja:
ca 100-150 gr astelpajumarju
400 ml vahukoort
100 ml piima
80 gr tuhksuhkrut
1 kaneelikoor
1/4 sidruni peenelt riivitud koor
1 - 1,5 tl mett
2 lehte želatiini
Vaniljekreemi jaoks läheb vaja:
200 ml vahukoort
1 vanillikaun
1 munakollane
60 gr tuhsuhkrut
Serveerimiseks astelpajumarju, nii tervena kui tühjaks pigistamiseks, et anda magusa kõrvale haput maitset.
Põhimõtteliselt toimisin samuti nagu eelmine kord - ajasin keema poole vahukoorest, piima, sidrunikoore, lisasin kaneelikoore. Keetsin ca 10 min tasasel tulel aegajalt segades. Samal ajal lasin želatiinilehtedel külmas vees liguneda. Muljusin puruks astelpajumarjad ja surusin läbi peenikese sõela mahla neist välja. Segasin mahla sisse mee. Vahustasin ülejäänud koore suhkruga kreemjaks vahuks, segasin sisse astelpajumahla ja mee segu. Võtsin tulelt koore, lasin veidi jahtuda, eemaldasin kaneelikoore ja segasin segu sisse želatiinilehed, millest oli vesi välja pigistatud. Segasin, kuni želatiin oli ära sulanud ja segunenud, panin segu mõneks ca 5 minutiks külmikusse. Võtsin külmikust kooresegu ja segasin selle vahukoore-astelpaju-mee segu sisse. Valasin vormidesse. Välja ei võtnud varem kui 7 h pärast. Osad on siiani külmikus.
Panna cotta jaoks läheb vaja:
ca 100-150 gr astelpajumarju
400 ml vahukoort
100 ml piima
80 gr tuhksuhkrut
1 kaneelikoor
1/4 sidruni peenelt riivitud koor
1 - 1,5 tl mett
2 lehte želatiini
Vaniljekreemi jaoks läheb vaja:
200 ml vahukoort
1 vanillikaun
1 munakollane
60 gr tuhsuhkrut
Serveerimiseks astelpajumarju, nii tervena kui tühjaks pigistamiseks, et anda magusa kõrvale haput maitset.
Põhimõtteliselt toimisin samuti nagu eelmine kord - ajasin keema poole vahukoorest, piima, sidrunikoore, lisasin kaneelikoore. Keetsin ca 10 min tasasel tulel aegajalt segades. Samal ajal lasin želatiinilehtedel külmas vees liguneda. Muljusin puruks astelpajumarjad ja surusin läbi peenikese sõela mahla neist välja. Segasin mahla sisse mee. Vahustasin ülejäänud koore suhkruga kreemjaks vahuks, segasin sisse astelpajumahla ja mee segu. Võtsin tulelt koore, lasin veidi jahtuda, eemaldasin kaneelikoore ja segasin segu sisse želatiinilehed, millest oli vesi välja pigistatud. Segasin, kuni želatiin oli ära sulanud ja segunenud, panin segu mõneks ca 5 minutiks külmikusse. Võtsin külmikust kooresegu ja segasin selle vahukoore-astelpaju-mee segu sisse. Valasin vormidesse. Välja ei võtnud varem kui 7 h pärast. Osad on siiani külmikus.
Kastme tegin nii: keetsin vanillikauna ja vahukoort tasasel tulel, kuni selle kogus oli 1/3 võrra vähenenud. Vahustasin munakollase suhkruga heledaks vahuks. Tõstsin koore tulelt, lasin veidi jahtuda, võtsin välja vanillikauna. Hakkasin tilkhaaval, ise pidevalt segades, lisama munakollasesegu koorele. Kui kõik oli segatud, siis kuumutasin (ei keetnud!), kuni kastme kontsistents oli selline pisut paksem, kattis lusikaselga, kui tagurpidi lusikaga tõstsin.
Serveerisin panna cotta vaniljekreemiga, lisasin terveid astelpajumarju ja pigistasin marjadest välja haput mahla. See hapu oli nagu täpp I tähe peal!
Kommentaarid