Kolmel moel kolm korda kolm sparglit



Viies katse Keskturult spargleid saada õnnestus - Uus-Kongo talu letis, müüja ees kinnises poolläbipaistvas karbis ta oligi, kulinaaria "valge kuld". Hind on tal kullale vastavalt krõbe, aga see oli juba ette teada. Ostsin siis veidi üle 200 grammi, mis tegi täpselt 9 vart. Mis sobis hästi, sest plaanis oli teha sparglit 3-l erineval moel.

Spargel tuleb igal juhul ette valmistada ühtmoodi: pese spargel, naksa ära puitunud varreosa, soovi korral koori pealt veidi koort ära.


I Spargel röstitud seedermänniseemnetega (retsept Nami-namist, ära jätsin laimi mahla)

Vaja läheb:
spargleid
veidi seedermänniseemneid
meresoola
suts võid

Rösti kuival pannil seemned ja pane ootele. Keeda spargleid soolaga maitsestatud vees ca 4 min. Sulata pannil või. Pane taldrikule sparglid, peale seemned ja sulavõi.

II Spargel parmesani juustuga(retsept Nami-namist)

Vaja läheb:
spargleid
oliiviõli
meresoola
Parmesani juustu

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Piserda vormi põhja oliiviõliga, pane sparglid vormi, maitsesta meresoolaga ja pritsi peale oliiviõli. Küpseta ca 10 minutit, küpsetamise lõpuosas keera sparglid teistpidi. Võta sparglid välja, aseta taldrikule ja riputa peale parmesaniliistakuid.

III Spargel prosciuttosse mähitult (retsept Lucullian Delight'st)

Vaja läheb:
spargleid
oliiviõli
meresoola
Prosciutto sinki, sama palju kui on spargleid

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Piserda vormi põhja oliiviõliga, keera iga spargli varre ümber prosciutto viil, pane sparglid vormi, maitsesta meresoolaga ja pritsi peale oliiviõli. Küpseta ca 10 minutit, küpsetamise lõpuosas keera sparglid teistpidi. Võta sparglid välja, aseta taldrikule ja serveeri soojalt.






Minu isiklikud lemmikud olid seedermänniseemnetega ja parmesaniga. Prosciutto tappis minu meelest spargli õrnalt pähklise maitse. Kuigi, grillitud prosciutto on iseenesest maitsev ;)

Kommentaarid

Pille ütles …
Lahe sparglitrio :) Ma keerasin suitsupeekonisse oma viimased sparglivarred ja grillisin ahjus. Täitsa head olid :)
Juc ütles …
peaks ka kodumaise suitsusingiga proovima järgmine kord, oleks üdini kodumaine. aga muide, prosciuttoga oli hoopis parem külmalt, maitsed olid rohem tasakaalus

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga