Kuldsed praekalad tädi Helja moodi
Eelmise nädala esimene kolmandik oli meie peres kõike muud kui kulinaarne, pigem võiks seda laatsaretiks nimetada. Mina tegin otsa lahti, kolmapäevaks oli minu maitsmis ja haistmismeel nagu peoga pühitud. Ja siis jätkas Maria samas vaimus. Ühesõnaga, soov midagi köögis teha tuli enamvähem tagasi laupäevaks ja sel korral saabus see koos kalaisuga. Mul oli suts heigifileed ja mõtisklesin siis, mis sellega teha. Ja tegin praekalasid oma tädi Helja retsepti järgi, hästi lihtne ja traditsiooniline oma headuses.
Vaja läheb:
400 gr valge kala fileed (minul oli heik)
1 muna
pool klaasi jahu
pool klaasi piima
soola/pipart
muskaatpähklit
Serveerimiseks sidrunit (sellest pressitud mahla) ja värsket peterselli või tilli.
Lõika fileed parajateks tükkideks. Sega kokku muna, jahu, piim, sool, pipar, riivi segusse veidi muskaatpähklit (piima ja jahu kogused ei pruugi mul väga täpsed olla, segu peaks vedelama pannkoogitaigna moodi tulema). Kuumuta pannil õli, pista fileed ükshaaval muna-piima-jahu segusse ja prae pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Valminud kaladele pigista peale sidrunimahla ja raputa värsket rohelist.
Sobib nii kartuli kõrvale kui niisama soojaks või külmaks suupisteks. Isegi muidu mitte väga suurele kalasõbrale Mariale läks väga hästi peale!
Kommentaarid