Munad a la Cocotte


Sirvisin eelmisel nädalal kõvasti vanu Aed ja Kodu numbreid. Leidsin mitmeid huvitavaid retsepte, neist esimest, munasid Cocotte'i moodi, valmistasin täna hommikuks. Tänud Anni Arrole selle maitsva retsepti eest. Kui maitsev võib see söök veel siis olla, kui valmivad eestimaised tomatid!

Vaja läheb:

6 muna

4-5 tomatit

2 spl võid

2 spl hapukoort

1 spl jahu

värsket peterselli

Keeda munad, nii et nad jäävad pooltoored, olenevalt munadest siis kuskil 5-6 min. Ehmata neid külma veega ja koori. Sulata potis või, lisa jahu ja hapukoor, sega, lisa hakitud tomatid, maitsesta soola ja pipraga. Lase 5 minutit haududa. Tõsta vormi munad, raputa veidi soola peale, vala munadele kaste. Küpseta kuumas ahjus (mul oli 200 kraadi) ca 10 minutit. Serveeri hakitud peterselliga kuumalt.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
see kõlab kaunilt:)
Juc ütles …
Maarja, usu mind, maitseb veel kaunimalt. Eriti, kui oodata kodumaiseid tomateid, küsida naabrinaiselt kanamunad ja kasvatada ise petersell peale :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Türgi munad ja ürdine lambakints

Kõige mahlakam sealiha, retseptitu

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Cafe Truffest Vihula mõisani ehk maitsev suvi Eestimaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi