Pestode kahevõitlus
Täna võistlevad meie koduköögis kaks päiksekuivatatud tomatitest tehtud pestot - poest ostetud pesto vs kodus värskelt valmistatud.
Võistleja nr I - Tigullio Gran Pesto Siciliana. Koostis: poolkuivatatud tomatid, päevalille õli, ricotta juust, basiilik, kartul!!!, Grana Padano juust, Pecorino Romano juust, küüslauk, tšilli, sidrunihape, india pähklid ehk nakrad (vasakul pildil esiplaanil)
Võistleja nr II - täitsa kodune. Koostis: päiksekuivatatud tomatid (150 gr), küüslauk (2 küünt), seedermänni seemned (25 gr), Parmiggiano Reggiano juust (15 gr), Extra Virgin oliiviõli, kild tšillit ja meresoola. (paremal pildil esiplaanil)
Värv on kodusel ilus punane, poe omal oranž. Aga see iseenesest võib tulla basiilikust, mis poepesto sees oli. Maitsevahe oli aga suur ja tõsine - poepestol oli mingi võõras kõrvalmaik, kodusvalmistatud oli aga selgete äratuntavate maitsete segu. Igatahes läheb võit 1:0 kodupesto kasuks!
Kellel on huvi sellise Itaaliast pärit toidu, nagu pesto, kohta rohem teada saada, siis Thredahlia kirjutab sellest põhjalikult ja ilusti siin!
Kommentaarid
Muuseas, ju see kartul seal poepestos ikka tärklise rolli mängib - jälle kahjuks. Basiilikupestodega kipub sama jama olema. Aga õnneks on pestot teha pea et lihtsam, kui poodi minna :P
Mulle ka see nopi punane pesto väga maitseb, aga no kallis teine. Ostsin nädalavahetusel isegi päikesekuivatatud tomatid ära, et ise peagi proovida..