Sojavahast aroomiküünlad
Valmistasin vahepeal midagi uut - lõhnav, kaunis, käsitsi tehtud... aga ei ole söödav. Hoopis pastelsetes toonides sojavahast aroomiküünlad. Varsti on rohkem, siis kirjutan ka rohkem.
Sojavaha ja aroomid tulevad Inglismaalt, klaasid on Belgia tootjalt. Teostus täitsa eestimaine.
Sojavaha on tavalisest parafinist parem mitmel põhjusel:
* on 100% looduslik (seega ka keskkonnasõbralik, kuna laguneb täielikult ja seda toodetakse taastuvatest loodusvaradest)
* sojavaha ei eralda pratiliselt põledes tahma, mida ei saa parafiini kohta öelda
* sojavaha on ise täiesti lõhnatu, nii et aroomid on puhtamad ja pääsevad paremini esile
* sojaküünal põleb kuni poole kauem sama suure parafiinküünlaga võrreldes
* sjavahaplekke on kerge eemaldada, vaja on lihtsalt sooja vett ja seepi
* sojavaha põlemisel jääb küünlaklaas praktiliselt puhtaks, nii et ilus leek on kuni küünla lõpuni ilusti paista
Minu küünlad lõhnvad maailma eri paikade moodi...
Copacabana lõhnab nagu rummikokteil kookospähklikoore sees Copacabana päikselisel rannal
Peach Melba lõhnab nagu legendaarne vaarika-virsikudessert Ritzi restoranis
Cadiz lõhnab nagu värske kurk ja melon mereäärses tapasebaaris
Amazonas lõhnab nagu aurav roheline tee troopilise vihma ajal.
Küünlad põlevad ca 20 h ja järgi jääb neist imeilus väike klaas desserdi vms jaoks (nt panna cotta :).
Kommentaarid
Aitähh, SSSSSS