esmaspäev, 4. veebruar 2008

Baan Chao Lay koka köögiviljad austrikastmes




Originaalis olid köögiviljadeks minimais, porgand, „morning glory“ ehk vesi spinat, rohelised hernekaunad, lillkapsas, seened, sibul, küüslauk jms
Siinsetes tingmustes võib panna nt
Hiina kapsas või/ja spinat
Paprika
Lillkapsas
Brokkoli
Šampinjonid
Sibul
Küüslauk


(üks eriliselt hea kooslus oli küüslauk, spinat, punane sibul, suhkurhernes, brokkoli, šampinjon)
Prae hakitud küüslauk õlis, lisa kõik teised köögiviljad, sega ettevaatlikult, kuni köögiviljad on veel veidi krõmpsud. Lisa kohe päris palju sojakastet (nt 1/2 klaasi) ja pipart. Sega, lisa austrikaste (ca 2 sl ), sega. Serveeri kohe. Lisandiks riis.

Lasin meie Tai kokal mulle oma kokakunsti ette näidata. Siin siis minu lemmikretsept on. Samas, ega ta ikka siin päris õigesti välja ei tule. Aga hea tuleb küll!

Kommentaare ei ole: