esmaspäev, 4. veebruar 2008

Grilllõhe sojakastmes



Lõhefileed
Rohelist sibulat või murulauku (suur pihutäis)
Ingverijuurt (pihutäis)
Tšillit (või tšillipulbrit) 1 tl pulbrit või 1 tšilli
Koriandrit (võib ka pulbrina) 1 tl
Õli 2 sl
Sojakastet 0,5 klaasi
Suhkrut 1 tl
Sorts vett
Küpseta lõhet suurel kuumusel 5-7 minutit, tõsta ahjust välja, kata vorm. Soojenda wokpannil õli, lisa tükeldatud ingverijuur, roheline sibul ja tšilli, lisa suhkur, sojakaste, vesi, lase keema, sega, tõsta tulelt ära. Lisa koriander ja vala seguga kala üle. Serveeri kohe.

Kui muidu on meie pere meelest lõhe ja forell sellised kalad, kes maitsevad igal pool enamvähem samamoodi (kui nad ikka värsked on), siis see retsept tõestas, et lõhe saab ka teisiti maitsema panna. Meile meeldib! Tehtud BBCGoodfood ainetel.

Kommentaare ei ole: