esmaspäev, 4. veebruar 2008

Fetasalat grillkana ja avokaadoga

Salatilehti (lollo rosso, jääsalat või tammelehesalat või nende segu)
Tomatit (Eesti või kirsstomatid)
Avokaado
Kanafilee
Fetajuust
Oliiviõli
Sidrunimahl
Värske tüümian
Värske basiilik
Mustad oliivid
Pintselda kanafilee oliiviõliga ja pane talle veidi soola. Grilli suurel kuumusel ahjugrilli all või väligrillil, kuni filee on küps ja pealt ilus kuldne.
Pese ja kuivata salat, rebi kaussi. Lõika tomatid sektoriteks (kirsstomatid pooleks) ja pane need salatilehtede peale kaussi. Pane tomatitele veidi soola. Lõika kanafilee ribadeks ja pane tomatitele. Lisa ka viilutatud oliivid ja fetatükid. Sega kokku kaste – poole sidruni mahl, 2 spl oliiviõli, soola, pipart, värsket tüümiani ja tükeldatud basiilik. Koori ja tükelda avokaado. Lisa avokaado kohe kastmele ja sega ettevaatlikult läbi, et avokaado ei puruneks. Vala kaste koos avokaado tükkidega salatile. Lase 15 min seista ja serveeri värske saia või ciabattaga.

Kommentaare ei ole: