Emme tomatisupp

Minu kalli ema suvine tomatiuputuseaegne supiavastus, mis on meie pere söögilaual ennast väga hästi sisse seadnud! Vaja läheb:

Hulk Eesti tomatit (talvel teen 400 gr purustatud tomatitega)
Hulk Eesti sibulat
Õli
Puljongikuubikud
Porgand
Kartul
Vorst, viiner vms
Prae õlis hakitud sibul, eraldi prae õlis hakitud tomat (mõlemat peab olema hästi palju, kumbagi nt ääreni pannitäis), lisa mõlemad keevasse vette, lisa puljongikuubikud. Lisa hakitud porgand ja kartul. Kui need enam-vähem pehmed, lisa vorsti- või viineriviilud. Lase päris kaua keeda. Soojenda hiljem või järgmisel päeval, serveeri koos hapukoore ja värske tilliga.

Teen seda suppi peaaegu igal nädalal ühe suure portsu, sest kõigile maitseb ja on lahja. Iga soojenduskorraga läheb aina paremaks. Tallinna kesklinna kloorivesi rikub teda kõvasti, nii et teen seda nüüd mineraalveega. :(

Kommentaarid

Pille ütles …
Armsa nimega supp :) Mul õnneks kõlbab kraanivesi ka veel supi sisse panna, kuigi ajutiselt see muudel põhjustel joomiseks mulle ei meeldi :)
Juc ütles …
No näed, Pille. Oleksin pidanud varem seda postitust lugema ja põhjustest aru saama, nii ridade vahelt :). Meil siin kesklinnas ei ole jah veega head lood :(

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga