Kohupiimakook, milles on palju häid asju koos

Tahtsin ühte kooki panna kokku kohupiima ja šokolaadi, aga mul ei õnnestunud leida praktiliselt ühtegi retsepti, mida järgida. Mis siis ikka, mõtlesin siis ise välja - tahtsin kasutada palju kohupiima, teha õhukese põhja ning lisada tumedat šokolaadi ja marju. Veenduda, kas tõesti less is more või võib ka paljudest headest asjadest kokku tulla midagi maitsvat. Ja võib!
Vaja läheb:
200 gr Digestive küpsiseid
75 gr võid
50 gr fariinsuhkrut
3 tk tumedat šokolaadi (see on ebatäpne kogus, ma tean, aga šokolaadi kogus peakski lähtuma isiklikust maitsest)
400 gr kohupiima
1 spl sidrunimahla
100 ml külmutatud vaarikaid
150 gr suhkrut
2 muna
ja kannatust (sest see kook on täielikult jahtununa kordades maitsvam)
Purusta küpsised, lisa pehme või ja fariinsuhkur. Sega ühtlaseks. Suru 2/3 sellest segust ümmarguse vormi põhja. Ülejäänud segusse riivi sisse šokolaad ja sega läbi, suru see segu teiseks kihiks ümarasse vormi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 160 kraadi juures 10 min.

Klopi munad suhkruga, sega juurde kohupiim ja sidrunimahl. Kui segu on ühtlane, lisa külmutatud vaarikad ja sega läbi (kui vaarikad on sulanud, siis lähevad nad segades katki, sel juhul peaks laduma nad koogipõhjale enne kohupiimasegu peale valamist). Vala kohupiimasegu koogipõhjale ja tasanda koogi pind. Küpseta ahjus 160 kraadi juures 35 minutit.

Lase koogil täielikult jahtuda ja serveeri.

PS! See on kook, mida on hea pakkuda külalistele, sest seda serveeritakse jahtunult ja seetõttu saab varem valmis küpsetada!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
mmm, tõsiselt hea kook :)
Juc ütles …
Kristel, kas proovisid?
Kristel ütles …
mhmh, teen just praegugi uuesti, kuna see läks meil kui "soe sai"
Juc ütles …
Rõõm kuulda, Kristel!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco