Lihtne chili con carne ja sõmera riisi saladus
Eelmisel korral lugesin üles meie pere lemmikud õhtusöögid ja avastasin, et ma polegi teiega jaganud seda kõige lihtsamat, kiire chili con carne retsepti. See viga saab nüüd kohe parandatud. Ja kuna meile meeldib süüa seda chili con carnet nii tortilla-wrapi sees kui ka aurutatud riisiga, siis jagan teiega ka äsja minuni jõudnud nippi sõmera basmatiriisi valmistamiseks.
See lihtne chili con carne on ka üks meie laste lemmiktoite. Lihtne teha, valmib kiiresti ja seda saab teha korraga terve kuhja. Kui seda kuhja tahta siis mitme õhtu jooksul "hävitama" asuda, siis esineb selleks ka väga erinevaid võimalusi. Näiteks, kui esimesel õhtul sai chilit serveeritud riisi ja salatiga, siis võib järgmisel päeval pakkuda perele õhtusöögiks tortilla wrappe, mille sees lisaks chili con carnele veel salat, salsa, võibolla riivjuust või marineeritud jalapenod. Või kui nii palju chilit üle ei ole, et sellest terve õhtusöök välja võluda, siis saab ülejäänu üles soojendada ja serveerida tortilla tšipsidega snäkiks. Kasutada võib ka ainult chili con carne vürtsisegu, aga mulle meeldib eriti, kui see on pooleks taco vürtsiseguga. Meie Casa de Mexico vürtsisegud on veel eriti toredad, sest need ei sisalda kunstlikke säilitusaineid ja neis on kasutatud tavalise lauasoola asemel Himaalaja teemantsoola. Kes soovib vähem vürtsikat tulemust, võib vürtsisegu kogust vähendada.
Lihtne chili con carne
- 800g kodust või veise hakkliha
- 2 purki punaseid ube
- 2 purki musti ube
- 1 purk purustatud tomateid
- pool kuni 3/4 pakki chili con carne segu
- pool pakki taco segu
- soola
- 1 sibul
- oliiviõli
- värsket basmatiriisi, tortillasid või tortilla tšipse,
- värsket koriandrit,
- salsa dipikastet, Mehhiko salsat või salsa verdet,
- riivjuustu
- punaseid või rohelisi jalapeno viile
- Brasiilia salatit peeneks hakitud tomatitest, paprikast, sibulast ja koriandrist, kastmeks laimimahl ja oliiviõli
Kommentaarid