Sawadtee ka

Nagu n2ete, j22b pika peale midagi meelde ka Tai keelest. K6ik s6nad on nii lyhikesed ja nii sarnased, enamus algab K t2hega, nii et 6ppimisega on ilmseid raskuseid. Pealkiri t2hendab tere ja mehed ytlevad ka asemel krup. Yldse iga lause l6pus on naistel ka ja meestel krup. Poisid oskavad ait2hh ka 6elda, minul kipub meelest minema. Mina tean, et aroy on maitsev ja k6ik peab olema sanuk, see on l6bus. Yldse peab tai inimeste jaoks olema k6ik sanuk, ka kauplemine, siis v6ivad nad hinna olematuks muuta. Henri oskab kaubelda nii, et oleks sanuk. Ja talle pakub see endale ka l6bu.
Hommikul juhtus midagi enneolematut. Meie, kaks maailma suurimat unekotti, olime kl6psti, kl 6 yleval ja enam und ei tule (eesti aja j2rdi kl 1 66sel, nii et loogika puudub). Ja kl 6.30 ei viitsainud enam oodata, l2ksime hommikus66gile. Ma pole elus nii palju hommikul s66nud, hommikubufee oli lihtsalt nii v6rratu. K6ik oli nii maitsev, et ainuke, mis mul alles j2i, olid praekartulid. Kes mind tunnevad, teavad, et see peab ikka v2ga hea asi olema, mis kartuleid v6idab.
Varsti kohtusime teistega (Ants lubas vara t6usta, mneie hilja, l2x hoopis vastupidi). Leidime endale tuktuki mehe. I aasta finantsi yli6pilane, kes praegu, suvevaheajal, tuktukiga lisaraha teenib. Lasime end s6idutada 6mbluateljeesse. See oli 2 korruseline hiiglasuur kangaid t2is pood, kus meid pandi istuma, anti 6lled ette ja hakati kangaid n2itama. Meestele saim m6lemale tellitud 2 ylikonda, 2 s2rki ja 2 lipsu. Selline kauplemine k2is, et jube. Henri muidugi eestvedaja. L6pphind oli pea pool alghinnast ja homme kl 11 tulevad h2rrased 6mblusateljeest hotelli meestele asju selga proovima. Asjad saavad l6pliku touchi siis, kui me taas Bangkokis oleme.
Tuktuki mees ootas meid ja siis viis meid Chao Praya j6e 22rde. K6ik see mitu h kestnud l6bu maksis meile (tuktuki eest) 7 eek. :) Ah jaa, tee peal pidime tegema tuktuki mehele v2ikse heateo. Ta viis meid oma sponsori suuuuurde ehtekaubamajja, kust me midagi ostma ei pidanud, aga ainult vaatamise eest sai onu 1 tasuta bensiini kupongi. K2isime 2ra ja ausalt 6eldes oli p2ris p6nev.
V6tsime siis j6elt Bondi filmist tuntud long tail boati ja s6itsime Wat Aruni templi juurde. S6it oli tore, aga enamus aega rippusin ma k6vastyi Henri kyljes, sest koguaeg oli tunne,e t see l2heb ymber. Samtui pritsis pidevalt k6vasti vett n2kku. See yle vaadatud s6itsime j2rgmise paadiga yle j6e Wat Pho templisse. Seal asub lamav Buddha, 47 m pikk ja 15 m k6rge kullatud Buddha kuju, pyhendatud Buddha nirvaanasse j6udmisele.
Sealt ei tahnud ykski takso meid enam koju tuua. Et tipptund ja mis k6ik. Ytlesid siinse kohta astronoomilisi summasid, kohe oma 70 eek tahtsid. Aga seda me ei maksa kyll. K6ndisime siis jala hiinalinna. Ja kus see oli alles elamus, kahjuks s6nades seletamatu. T2naval myydi k6ike ja terve elu k2is t2naval, lillede, ravimite, v2rske puu ja k66givilja vahel m6ni myyja magas, m6ni laps jooksis palja pepuga ringi, m6ni hiir jooksis ringi, mitu kassi jooksis ringi, yks t2di pygas leti taga oma puudlit. Kui sul ikka s66ki myyes uni peale tuleb, siis keerad sinnasamma pikali ja lihtsalt magad. Aga see k6ik sobib siia. L6puks leidsime takso, kes t6i meid siia 20 eeguga.
S6ime mingis soodsas, aga mitte m2rkimisv22rset toitu pakkuvas kohas. Ja j6ime veini oma hotelli restoranis. Nyyd l2ksid teised tuppa riisiviskit jooma. Mulle purjus olla ei meeldi, nii et selle j2tan vahele. Vein juba niigi sees. Tahtsime minna Tai boxi vaatama, aga see on uskumatult kallis, j2tsime vahele.
Homme l2hme metsa ja ylehomme veel rohkem metsa, nii et ei tea, millal j2lle kuuleb. Ostsin Skype jaoks ka headseti, aga see ei funganud :(. Helistasin emmele siis niisama. Tervitustega, Juc

Kommentaarid

Eva ütles …
Sawadtee ka armsad sugulased! Nii kift päev! Ma ei jõua ära imestada, kui odavad seal ikka hinnad on! Mis need ülikonnad + muud asjad siis maksma lähvad? Kas te teete ikka piisavalt pilte? See turuvärk tundus ausalt öeldes kõige põnevam, nagu mõnes filmis kohe.
Meil on täna Axi ja Robiga omaette olemise õhtu. Ostsime ja sõime juba pitsat ja õhtul kavaten juua teed rummiga (külmetus on külge hakanud ja hääl on ära, räägin nagu mõni ärajoonud prostituut ;)
Tohutult tervitusi kogu meie väikselt kollektiivilt!
Anonüümne ütles …
Mõtlesin, et mida eriliselt uut ikka olla saab,aga kuuldavasti saab küll ja küll. Väga vahva! Tuhat Tervitust! emme

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Kõige parem rabarberikook läbi aegade