Ahvid katusel (sokist yle)

Tere k6igile kaasaelajatele. Alustan k6igest muust kui ahvist, eilsest 6htust.
Yhes6naga saabus 6htu ja seadsime sammud Chiang Dao Nest I poole, kus on igal neljap2eval Big Barbecue. Maksab ca 100 eek inimene, s66 palju tahad. K6ik m6lema laagri elanikud tulid kokku. S66k oli super aga sellel ma praegu rohkem ei peatu. Huvitav oli hoopis see, et 6htul, kui k6igil k6hud t2is, kogunesime l6kke ymber, meie 4kesi, 1austraalia naisest ja briti mehest v2rske abielupaar ja veel yks briti abielupaar. Suured seiklejad k6ik. Briti paar mees oli syndinud Aafrikas, 14 aasdtaselt Inglismaale kolinud (briti juurtega valge mees muidu), hiljem 1 aasta Tsiilis ja 1 aasta Mehhikos. Igatahes, juttu j2tkus meil kauemaks ja jube tore oli. Lubasidk6ik Baltimaid ka kylastama tulla. L6puks tuli ka yks purupurjus sakslane, kes oli 27 aastat juba Tais elanud ja oli kogu Saksa systeemi peale v2ga tige. Temaga olekspikemalt r22kida huvitav olnud, aga ta oli selleks liiga purjus. :)
Tagasi l2ksime 3 taskulambiga ja 66sel 2rkasime Henriga selle peale, et keegi tantsis meie katusel. Kaloppis yhest katuse otsast teise. Ja siis hakkas hambaid laksutama ja midagi n2rima. Henri koputuste peale kadus m6neks ajaks 2ra, varsti oli j2lle tagasi. Nii et 66 oli p6nev aga lyhike.
Hommikul s6ime,pakkisime asjad ja saabuski meie giid Tori dziibi ja autojuhiga. Ta on hariduselt aednik, peab 3 ametit korraga, on giid, kasvatab puuvilju ja peab kohvikut. K6ik need asjad pidid ka tema hobid olema, nii et ta oli 6nnelik ja rahul (kuam saa). Tema k2est kuulsime, et arvatavasti oli see tantsul6vi ahvip2rdik. Nemad pidid 66siti tulema majade vahele ringi jooksma. Tori r22kis ka pika loengu madudest. Tuli v2lja, et enamus p6hja tai madusid ei ole myrgised. Myrgised on ainult tumedad ja kollased vist, pruunid aga ei ole. Saad sa siis aru, kas madu on tume v6i pruun. 22rem2rkus Eva kysimuse peale, ega mina ise ei arvanudki et see kobra oli. Mina kirjeldasin k6rvalseisjatele, et n2gin sellist ja sellist madu ja et kui ta pea yles t6stis, siis tal p6sed vms l2ksid laiemaks. Samas ei l2inud nad nii laiaks nagu filmides kobral. Nonii, siis ytles Tori, et kobrasid p6hjas vist ei olegi ja veel, et kui madu kiirelt minema roomab, siis on see myrgitu ja kui aeglaselt, siis myrgine. Minu oma oli kohe p2ris kiire. Mina aru ei saa, miks keegi seda eile mulle ei r22kinud. Henripidi terve p2eva minuga wc ukseni kaasas k6ndima ja mina pidin terve p2eva jalgu lohistama, et madusid peletada. Igatahes rahunesin ma t2iesti maha ja t2na olin isegi paljajalu vahepeal.
Nii, esimene atraktsioon oli elevantidega s6it. See oli t2nase p2eva suurim elamus. Tund aega k6ige maalilisemate vaadetega metsadesja m2gedel. Elevandiajaja laulis Tai laule ja p2ike paistis lagip2he. M2ed olid tohutu j2rsud, oli ainult suur tegu ennast tooli kyljes kinni hoida, kuna rihmasid meil peale ei olnud. Siis kylastasime m2gih6ime, Palaunge, Kareneid, Lisusid ja Akhasid. Muidu primitiivsed onnid ja elamistingimused, aga neil ka juba mobiilid, telekad (Tai riik kinkis igale majapidamisele p2ikeseenergia koguja). Ja siis ootasid meid bambusparved ja tunnine s6it j6e peal. Nende asjade kohta r22givad pildid enda eest. Ei hakka pikemalt kirjutama.
Tagasi Chiang Maisse tulime siin v2ga levinud transpordiga, kastiga dziip vms, kastil on katus peal, tagant lahti, kylgedel akende suurused avad, kahel pool pikk pink, Henri, Kairi ja Vandu pead laes, turvav6id ei ole. Ja niimoodi yle 1,5 h s6itu. P2ris crazy. Aga kohale j6udsime. 66bime t2na lausa hotellis, mitte kylalistemajas (kuigi vahest aru ma kylle ei saa, hotelli check in on vast vaevalisem ja pikem). K2isime ka 66turul s66mas ja p2rast Henriga shoppamas veidi. SIis massaazi, Henril on siin lemmik mass66r nimega Num (nummi :)). Ja ongi k6ik. Homme lendame saarele!!! Ja varsti lendame kojuuu. See on ka ikka superlahetore, et varsti koju ka saab.
Eva, Ax on ikka t6esti tubli. Pean talle vist protsenti hakkama andma. Igatahes kallista teda minu poolt ja Robit ka, lihtsalt armas olemise eest. Kas Robi on terve nyyd? Postimehega siis kyll tore lugu, j2rgmisel kuul seda ylej22vat raha nii vaja :).
Tervitused, kallistused ja k6ik head asjad teile sinna Eestisse

Kommentaarid

Unknown ütles …
Tere,

panen siia cpoy-paste sama kommentaari, mis just eelmisel eloole kirjutasin, tunded ikka samad ja äkki Sa ei loe vanu kommentaare, neid oli seal juba 4, see on siin nüüd esimene.

Teil läheb seal aina kenamaks (va kobra lugu). Nii tore, et Sa loodust ja sealseid hääli kirjeldasid, kohe klomp tuli kurku. Ja üldse tundub endiselt kõik kui muinasjutt. NIIIIIIIIIIIIIIIIIIII lahe!
Se, kuidas Sa ütled, et teie ärkasite ja siis tegite seda ja vennad ärkasid ja käisid pildistamas ja kloostris jne, seda saab muiud ainult raamatutsest lugeda - hakka või reisima! :)

Kas elevanid loksutasid väga palju? Seda on raske uskuda, et lähed siit Eestist ja kohe hõimude juurde, tundub, et see on loodusuurijate privileehg - uskumatu, tõesti. Pilte ootame küll väga.

Populaarsed postitused sellest blogist

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata

Punase läätse ja sealiha hautis