Tai, teeninduse maailmameister

6htust k6igile! Meil kell juba 21. 21.
Nii toredad ja meeleolukad kommentaarid sul Anne. Ma olen hea meelega n6us kogu infot k6igile edastama, kes midagi neist asjadest j2rgi tahavad teha. ELevandid loksutasid yllatavalt v2he, palju v2hem kui kaamelid. Ainult m2est alla tulek oli suur kunst, m2gi oli kohutavalt j2rsk, ise pidid end kinni hoidma, naer tuli nii peale sellest rippumisest ja siis l2ksid naerust k2ed n6rgaks. Loodust v6ikski siin kirjeldama j22da, need 6ised h22led on lihtsalt uskumatud. Praegu, kui ma kirjutan, kisavad aegajalt mu pea kohal seinal istuvad v2iksed sisalikud nii k6vasti,nagu meil kassid kr2unuvad. Ja merelainete randa j6udmise h22l on 66p2ev l2bi meiega.
Tahtsime minna yhte maailmatasemel spasse, k6va eelt66 oli tehtud ja kohalikku golfiklubisse harjutusv2ljakule, seda golfiv2ljakut nimetatakse siin Aasia k6ige maalilisema loodusega v2ljakuks. Spa kohta ytles villa manager juba eile, et me peame 1 p2ev ette 2ra bookima, aga meie ei tahtnud kellaaaegadest s6ltuda ja ei bookinud. Asi l6ppes sellega, et yhtegi spasse me ei saanudki, s6itsime ainult mitu tykki l2bi. Tahtsime veel siinsesse k6ige suuremasse, Chawengi randa minna, et igasuguse veespordiga tegeleda. Rannas olid punased lipud, tohutud lained ja spordist polnud juttugi. Henri, Vandu ja Kairi veidi hullasid lainetes, mitte eriti sygaval, kuna see oleks ohtlik olnud. MIna kartsin oma l22tsed vette 2ra kaotada ja loobusin. Golfiga l2ks nii, et v2ljak oli t6esti superilus, Koh Samui on veidi Hiiumaast v2iksem, teed ymberringi ja keskel m2gi. Selle m2e kyljel oligi v2ljak, tohutu ilusad vaated igale poole. AGa m2ngida ei saanud. Ei viitsi pikemalt kirjeldada, miks. Nii et p2ev l2ks nagu l2ks, aga tore oli ikka. Vaatasime siin veidi ringi ka ikka. Koh Samui on pea tervenisti kaetud kookospalmidega, kui ma 6igesti m2letan, siis siit tuleb 80% Tai k6igist kookosp2hklitest.
66sel 2rkasime taas Henriga selle peale, et katusel kriiskas keegi. Arvame, et see oli vast m6ni suuremat sirti geko v6i varaan. Aga 6ue ma ei l2inud, ja sellep2rast ma kindlalt ei tea ka.
Aga pealkirjast. Astud k66ki suvalisel kellaajal, ytled, tahaksin kohvi, juba ilmub su k6rvale v2ike kohvilaud, tass, soojendatud piim ja suhkur. Varsti valatakse ka v2rske kohv. Ilusti lille ja sydamekujulisteks l6igatud puuviljadega aetakse peaaegu taga. Pidevalt koristavad. Ajame linad sassi, varsti tehakse k6ik korda, teki ots keeratakse rulli, rulli ymber pannakse ilusad lillelehed ja leelawadee 6ied (minu lemmiklill siin). T2na, kui ringi s6itsime, oli terve tuba korda tehtud, k6ik riided ilusti kapis, minu kosmeetika ilusti reas, minu ja Henri \riided eraldi kuhjades jne. Ja seekord tekil 22red 2ra keeratud, kummagi tekinurgal ilus roosa vesiroosilaadne 6is. Kui teki yles t6stsime, oli kummalgi teki all v2ike riidest sisalik, millel kaelas "tere tulemast baan chao laysse". Hommikul 2rkasin kl 8, l2ksin mere 22rde ja ujuma. Terve selle aja,8st kuni 10ni, valmistati ette meie hommikus66ki. See sai kaua tehtud kaunikene. Kui kysisin mahla kohta, et kas see on v2rskelt pressitud, ytles manager, et ei ole, aga kui me tahame, siis homme hommikuks ta teeb v2rskelt pressitud mahla. Kui spas tuli v2lja, et aegu mis meile sobivad eio ole, ytles spateenindaja, et "nii kahju, me niiii tahtsime teid teenindada". Restoranis k2is ettekandja iga veidi aja p2rast uurimas, kas meil on nende juures ikka hea olla. Kairi leidis suure 2mbliku villas ja h6ikas eesti keeles meid. Enne kui me k6ik koguneda j6udsime, oli manager t66mehega juba platsis ja oli valmis 2mblikku 2ra tapma (see oli myrgine), aga me lasime tal minna. Yksk6ik mis me villas kysime, proovivad nad meile v2lja uurida v6i k2tte saada. K6ik menyyv2lised toidud teevad 2ra. Villa manager ytles, et "me tahame niiv2ga, et teile meie juures k6ik meeldiks ja et te oleks k6igega rahul" Jne jne jne. Vot selline maa on Tai ja sellised inimesed on taid.
Siinne villa2ri on selline. Ehitatakse valmis uhke villa. Meie oma on 1 aasta vana, meie oleme siinsed 8ndad kylalised. Samal ajal on villa myygis. Kui keegi 2ra ostab, v6ib k6ik j2tkuda vana managemendi all, lihtsalt kasum l2heb mujale. Kysisime siis, et palju vlla maksab, kohe ytles manager, et ta hetkel ei tea, aga s6idab ylehomme kontorisse, ja toob meile kogu info villa kohta.
Saare kohta ytles ta, et see on "putukate saar". Siin on t6esti palju putukaid. 6htul saabuvad 2mblikud, sipelgad, muud mudilased. P2eval on liblikad, kiilid jne. Siiamaani see mind eriti ei h2irigi. Muu saar ei ole midagi v2ga erilist. Siia ei tasu tulla terveks Tais veedetavaks ajaks, nii ei saa Tais midagi sotti. Siin on k6ik nii tursitilik, et Henri pidi oma lemmiksupile tsillit juurde n6udma ja ikka sai liialt lahja.
Homme kl 9st 17ni oleme merel. Muud ma ei tea, kui et 3 mootoriline paat (mida iganes see ka ei t2hendaks), snorkeldamis ja kalastusvarustus on peal, inglise keelne giid kaasas, l6una pannakse villast kaasa ja kl 8.30 tuleb auto j2rgi. Vast on p2ikest ka. T2na oli tormine ja pilves. Aga selle eest om 30 kraadi.
K6igile tervitused,
Juc

Kommentaarid

Anne ütles …
Tere jälle,

nii naljakas oli Ravilas Sinu häält kuulda, Juta. Mann ei näe küll kuidagi igatseva lapse moodia välja, loodan, et see ei kurvasta. Kõik nüüd aasivad mind, et Antsukese silmajama välja lobisesin, ei julge vist enam kunagi midagi öelda.

Tänane päev oli teil pisut arusaadavam, vahst oligi hea, saite veidi niisam aka olla ja see, et seal ka pilves vahel on, ei tulnud kuidagi pähe Sinu eelnevatest sissekannetest. Ja tore, et seda kohta kommenteerid, et sinna ei tasu kogu Tai eisi ajaks minna. Nii tore kohe, nagu inimesed olete jälle. :)

Tuhat tervitust ja lahedat "jahtimist"
Eva ütles …
Tervitus kõigile! Loen ja imestan!Tõepoolest täiesti super teenindus! Nagu mõnes muinasjutufilmis, kus printsessile kõik ette-taha ära tehakse. Lausa uskumatu! Kas Henri oli väga kurb, et ta golfi mängida ei saanud?
Helistasin Sulle ka Skype, aga ju Sa vist juba magasid. Tahaks küll juba Su häält kuulda!
Palju tervitusi kõigile ja ärge siis homme merehaigeks jääge!
Anne ütles …
Tere jälle,

nii naljakas oli Ravilas Sinu häält kuulda, Juta. Mann ei näe küll kuidagi igatseva lapse moodia välja, loodan, et see ei kurvasta. Kõik nüüd aasivad mind, et Antsukese silmajama välja lobisesin, ei julge vist enam kunagi midagi öelda.

Tänane päev oli teil pisut arusaadavam, vahst oligi hea, saite veidi niisam aka olla ja see, et seal ka pilves vahel on, ei tulnud kuidagi pähe Sinu eelnevatest sissekannetest. Ja tore, et seda kohta kommenteerid, et sinna ei tasu kogu Tai eisi ajaks minna. Nii tore kohe, nagu inimesed olete jälle. :)

Tuhat tervitust ja lahedat "jahtimist"
Anonüümne ütles …
hellõu hellõu, no teil on seal justkui "lauake kata end" multikas elu (kadedusest roheline). kuna te üldse tagasi jõuate, mitte et ma seda sulle juba meelde tuletada tahaksin :D meil siin erilisi uudiseid pole, ainult, et need jõulupeod juba vaikselt kummitama hakkavad, tüütu :S aa täna juhtus meil maal üks naljakas lugu ka, kui petra äkki, teiset toast, oma jõuluvana marju käest tellitud lottega, välja ilmus, ise nii õnnelik ja nägu säras peas :D, st pole mõtet lastele varem kingitusi valmis osta, jõuludeks ostad ikka uued :) olge tublid ja tervitused henrile ka, bai
Anonüümne ütles …
Ei saa mitte vaiki olla..
No aeg-ajalt ikka kiikan siia blogisse ja sarnaselt eelkõnelejatega on raske uskuda, et te olete endale sellise luksusreisi kokku komplekteerinud. Reisi peakorraldaja võib seega oma CVsse kõikide eelnevate järele uue ameti lisada :)
Igatahes tundub teil olevat väga vahva ja kõik sujub libedalt. Hoian pöialt, et sujuks ka edasi ja et elamused oleksid hüpersuperägedad.
Palavate (või peaks ütlema jahedate?) tervitustega,
Riina & Co
Eva ütles …
HEAD NIMEPÄEV, KALLIS SÕSAR-VÄIKENEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco