Lihtne Eesti toit - kapsas hakklihaga


Suvel tahaks midagi kergemat, kas pole!? Üks kiire, lihtne, kerge ja hooajaline variant on kasas hakklihaga, mille kõrvale on serveeritud värskeid Eesti kartuleid sutsu tilliga. Minu lemmik variant on tavalisest võibolla veidi erinev, kuna lisan ka küüslauku ja hapukoort. Sellepärast selle siia üles riputangi!


Vaja läheb:

1/2 kapsast (suured tänud Marile ja Kitse talule hea värske kapsa eest)
250 gr kodust hakkliha
1 sibul
2 küünt küüslauku
soola/pipart
klaas keedetud vett
3 spl hapukoort
serveerimiseks keedetud värsket kartulit ja tilli

Prae õlis hakitud sibul ja küüslauk, lisa hakkliha, maitsesta ja prae kergelt pruuniks. Haki kapsas ja vala see hakklihale. Lisa soola ja klaas vett. Hauta kaane all, kuni kapsas on pehme. Lisa hapukoor, sega, lase keema. Serveeri!

Kommentaarid

Maarja ütles …
ehh, meil oli see ka täna variatsioonidega menüüs. mulle meeldib hapukoort lihtsalt sinna peale panna, ja mees saab paljast vaatamisest reeglina vapustuse:)
Juc ütles …
Vaat siis, milline kokkusattumus. Ju siis oli kapsapäev :). Enne seda hapukoore-küüslauguga retsepti ma ei fännanud eriti just kapsast hakklihaga, nüüd maitseb väga hästi! Kas su mees,Mann, põhimõtteiselt ei armasta hapukoort või on ta väga traditsioone armastav?
Maarja ütles …
Hapukoort ta väga ei austa ja eestipärased asjad ta lemmikmenüüsse just ei kuulu:) a kui vaja, kannatab ära ja sööb hea isuga.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga