Laste rõõmuks, vanemate hingerahuks - konservanditud ja E-tud pulgajäätised

Oma kallite õelaste külaskäigu puhuks ja oma kalli lapse rõõmuks valmistasin midagi magusat ja imelihtsat - maasika pulgajäätiseid. Kõik 3 hullusid! Pulgajäätise vormid said ostetud kunagi IKEA-st, aga kindlasti on neid igasugustes köögi ja pudi-padi poodides ka. Eriti hea on nende jäätiste juures see, et seal ei ole ühtegi värvi-, lõhna-, maitse-, säilitusainet ega muid ebavajalikke ja ebatervislikke lisandeid.

Vaja läheb:
hunnik maasikaid (või vaarikaid, mustikaid, mureleid, virsikuid vms)
maitse järgi vahukoort
maitse järgi suhkrut

Kasuta saumikserit, et marjad purustada ja suhkruga segada. Lisa törts vahukoort ja mikserda veel veidi, kuni segu muutub veidi paksemaks. Vala jäätisevormidesse. Pista sügavkülma. Jaga laiali, kui korralikult ära on külmunud! Naudi väikseid rõõmsaid nägusid ja muri suid!

Kommentaarid

Smilla ütles …
super!
mul isegi olemas need vormid kuskil sahtlinurgas. vanasti tegime mahlajääd neis, aga vahukoorega...mmm... seda peab proovima:p
sa oled ikka uskumatult tubli oma gurmaanlusega. seesama kanagi, no ei ole keeruline... aga ikka, kui kööki minna, tõuseb käsi millegi igapäevase, lihtsa ja kiirelt valmiva järele... :s (vaene mu abikaasa:D)
Juc ütles …
Proovisin ka teisi variante - lihtsalt marjadest ja suhkrust. Aga parimaks kiideti vahukoorega :)
Ja võid täitsa rahulik olla, ma ei viitsiks seda kana nt elu sees tavaliseks pereõhtusöögiks teha. Ikka külaliste ja pidulikul puhul!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga