Kukeseeneralli - seened quiche'i sees

Inimene võib pea kaotada, kui kukeseened turul maksavad 40 eek/kg. Mina olin see inimene ja ostsin taaskord liiga palju kukeseeni. Juurdlesin, mis nendega teha ja tuli meelde, et Thredahlia tegi kunagi mingi hea lahtise piruka kukeseentega (quiche ongi lahtine pirukas). Otsisin üles. Taigna tegin järgi, sisu tegin omasoodu. Tuli hea ja kiideti!

Taignaks läheb vaja:
150 g võid
75 g riivitud kõva ja tugevamaitselist juustu (kasutasin grana padanot)
150 g nisujahu
0.5 dl vett
Täidiseks:
300 g värskeid kukeseeni
30g suitsupeekonit (kasutasin 5-päeva suitsuliha)
1 sibul
suur peotäis hakitud peterselli
suur peotäis hakitud rohelist sibulat
6-7 kirsstomatit
1 sl jahu
200 g hapukoort
soola/pipart
1 muna

Riivi juust peene riiviga. Sega toasoe või jahu ja juustuga. Lisa vesi ja töötle tainas ühtlaseks. Suru tainas lahtikäivasse küpsetusvormi ja tõsta külmikusse. Puhasta seened. Haki sibul ja lõika peekon ribadeks. Prae peekonit sibulaga, lisa seened ja prae kuni enamus vedelikku on ära auranud. Raputa pannile supilusikatäis jahu ja sega läbi. Kalla pannile hapukoor, poolitatud tomatid, hakitud petersell ja hakitud roheline sibul ja kuumuta läbi. Maitsesta ja jäta jahtuma. Soojenda ahi 200 kraadini ja tõsta pirukapõhi kuuma ahju. Küpseta 8-10 minutit. Sega jahtunud seenetäidisesse lahti klopitud muna ja kalla täidis põhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus 30-40 minutit. Lase valmis pirukal natuke jahtuda ja taheneda ning
serveeri toorsalatiga.
Viimasele osale minu seenehulluses ostetud kukeseentest leidin rakenduse oma õe köögis - müüsin need talle maha :). Nii et sellel aastal on juhtunud enneolematu asi - minu kukeseeneisu on täis.

Kommentaarid

J ütles …
Täna käisin just Tartu väliturul. Kindel plaan oli kotlette või hakklihakastet teha ja palju hakkliha osta. Ja siis kukeseene hind 40.- Vaatasin uuesti, hõõrusin silmi, jooksin järgmise leti juurde ja vaatasin, siis jooksin esimese juurde tagasi, vaatasin uuesti, sealt järgmise juurde, vaatasin, hõõrusin silmi, vaatasin uuesti. Ja oligi nii. Kallimaid kui 50.- kilo ei olnudki.

Päeva (ja mitme järgneva) toidublaan muutus kohe tugevasti.
Juc ütles …
Tere saatusekaaslane Jaanus. Ma tegin neid silmahõõrumisi juba siis kui 50 eek kg oli. Ja siis 40 juures hakkasingi ostma suuremaid koguseid, kui ideid ja isu jagus. Kusjuures, Eva (evakook.blogspot.com) kirjutas, et Võrumaal olid vahepeal 25 eek kg. :) Muide, Jaanus, mis sa neist siis teed?
Anonüümne ütles …
ellõu, no ma siis täna ka nuputasin ja nuputasin, mida veel nede viimaste värskete kukekatega peale hakata ja siis mulle meenus sinu blogi. nii- see kate sai imemaitsev, a ma ei tea, kas asi oli võis või milleski muus, a see põhi tuli niiiiiiiiiiii rasvane, et juba ajus mullitas ja pritsis üle vormi ääre. pärast panin pabersalfakad alla, see imes enamuse ära, teised kah sõid ja kiitsid :) tervitades mammu

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Kõige parem rabarberikook läbi aegade