Tatrakarri - üks üllatav abielu

Tihtipeale tulevad head asjad välja puhtjuhuslikult. Mõni aeg tagasi oli Postimehes isegi pikk artikkel kogemata avastatud maailmatähtsusega leiutistest- põnev lugemine. Ja mina leiutasin eile ühe kummalise ja suurepärase maitsekoosluse - tatrakarri. Kõik sai alguse sellest, et eile hommikul sai ülearu tatart keedetud. Siis sattusin küla peal sirvima Eesti Naist, kus Maru kirjutas tatra-tomati hautisest vms. Ja koju jõudes oli isu millegi erilise järgi. Tatrakarri on vürtsikas ja soojendav külma sügisõhtu söök, mis täidab kõhtu pikaks ajaks. Niisiis, vaja läheb:

ca 200-300 gr keedetud tatart
2 spl päevalilleõli
1 sibul
1 suurem tomat
100 ml kookospiima
1 spl punast karripastat
2 spl tumedat sojakastet
mõned tilgad sidrunimahla

Prae õlis hakitud sibulad ja tomat. Maitsesta sojakastmega. Lisa soolaga keedetud tatar. Sega läbi, lisa kookospiim ja lase keema. Sega toidu sisse karripasta, lase mõned minutid keeda. Serveerimisel lisa mõned tilgad sidrunimahla.

Pilti ei tule enne järgmist korda, sest toit sai enne otsa, kui pilti teha jõudsin :)

Kommentaarid

Pille ütles …
Päris põnev :) Jään siis pilti ootama!
Anonüümne ütles …
Kahupea tunneb huvi,mis on karripasta? Kust osta? Olen märganud poes ainult maitseaine seguna.
Juc ütles …
Aitähh, Pille. Kunagi kindlasti tuleb. :)
Kahupea, karripastat saab Tartus nt kindlasti Rimist (nagu ikka :). See on vürtsikas segu (purgis), mida kasutatakse Idamaades (nt Tais ja Indias hästi palju). On olemas rohelist ja punast karripastat. Sisaldab sidrunheina, galangalijuurt (sarnane ingveriga), tšillit, õli, küüslauku, vahel sibulat, koriadrit, krevetipastat, kaffir laimi lehti. Oled seda muide ka proovinud, ükskord tõin ühe vürtsise toidu teie juurde, mis oli vist kanakarri kookospiimaga, kas mäletad? Eesti kaubanduses on kõige tavalisemad minu meelest Blue Dragoni kaubamärgiga karripastad.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga