Rännuisu... friteeritud kevadrullid krevettidega

Rännuisu... minu jaoks ei ole see tuju või hetkeemotsioon, minu jaoks on see täiesti tavaline igapäevane seisund. Kannatan pideva rännuisu all. Vaheldub ainult eufooria, mis sellega kaasneb, vahel planeerin ja unistan mõne reisi kallal kuu aega ööd ja päevad, vahel mõtlen vaikselt ja rahulikult, ilma teisi pisiasjadega koormata. Ju ma olen siis nii loodud!

Hetkel aga on minu maitsemeel reisile läinud, aga minu koju unustanud. Juba mitu nädalat ei taha ma süüa midagi eestipärast. Tom Yum ja Tom Kha ära tehtud ja nahka pistetud, läksin eelmisel nädalal Viru keskuse Bestsellerisse ja kogu menüüst tekkis isu ainult järjekordse Tom Kha järele. Mis siis ikka, tellisin Tom Kha ja jäin rahule. Aga hing ei jäänud. Endiselt on täiesti out mu jaoks kotletid, praekartulid ja ahjupraed, ikka kisub maailma maitseid proovima. Peale paarinädalast eneseanalüüsi tundub, et kõht ja maitsemeel suundusid kuhugi aasia poole. Loodetavasti õnnestub mul varsti neile järele minna! Igatahes, et leida veidigi rahu, valmisid friteeritud kevadrullid krevettidega.
Vaja läheb:


25 riisipaberit
ca 10 cm värsket kurki
mõned šampinjonid
1 porgand
200 gr keedetud krevette (ehk siis roosasid)
2 peotäit peenelt hakitud hiina kapsast
soovi korral värskeid koriandri lehti
2 spl austrikastet
1/2 tl hakitud tšillit
friteerimiseks õli
serveerimiseks Thai Chilli Garlic kastet (nt Thai Choice)


Lõigu kurk ja porgand hästi peeneteks ribadeks (julienne), viiluta šampinjon. Sega kokku kurk, porgand, hakitud kapsas, krevetid, seened, koriandri lehed, tšilli ja austrikaste. Võta ükshaaval riisipaber, leota seda mõned sekundid vees ja pane veidiks ajaks köögipaberile seisma (alla minuti kindlasti). Tõsta supilusikatäis segu riisipaberile, tõsta ülemine ja alumine äär segule ja rulli kokku. Riisipaber ise kleepub kinni. Aja õli kuumaks ja friteeri kevadrullid kuumas õlis krõbedaks.

Rullide tegemine on lihtne, aga keerulisem on nende friteerimine nii, et nad ei lõhkeks.
Esiteks, ära enne neid lusika või kahvliga puutu, kui nad ei ole krõbedad, muidu jääb poolküps riisipaber lusika külge ja seda eemaldades tõmbad rulli katki.
Teiseks, kui õli on liiga kuum, jääb rull kohe poti põhja külge.
Kolmandaks, keeramiseks ja tõstmiseks tasub kasutada pigem kahte peenikest pulka, kui suurt lusikat, nii on kinnijäämise võimalus väiksem.
Neljandaks, pane nii vähe täidist, et kogu rull saaks kaetud kahekordse riisipaberiga, muidu lõhkeb rull sellest kohast, kus täidist katab 1 kiht.
Viiendaks, ära muretse, osad lähevad niikuinii katki :)
Kui rullid on ilusti krõbedad, siis pane need köögipaberile nõrguma. Serveeri soojalt koos kastmega.

Kommentaarid

leoola ütles …
sama siin, tahaks reisida rohkem, kui võimalusi on.
Olen ise ka neid riisipaberiga kevadrulle teinud (idee sain Nizzast, kus aasiaputkasid oli jalaga segada). Seal olid nad friteerimata, maitsesid muide ka samahästi (kodus mõlemad variandid katsetatud), lisandiks pandud juurde veel riisinuudlid. Meie poodides müüakse isegi spetsiaalset kevadrulli kastet.
Juc ütles …
Ma olen kevadrulle varem proovinud nii Eestis, kui ka nt Tais. Tavaliselt pannakse jah sisse ka riisinuudleid, aga mõtlesin, et ei pane, kuna riis on niikuinii ümber. :) Kui ma ei eksi, siis kõige levinumad on friteerimata kevadrullid Vietnamis. Äkki õnnestub varsti neid lives proovida;)!!!

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Vana-vanaema pannišašlõkk

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi