Igatsedes kirsiõisi... kirsi-kohupiima korvikesed

Tahaksin, et valgus, mis aknast kumab, ei tuleks lumest, vaid miljonitest kirsiõitest. Ära on tüüdanud see talv, külm ja pimedus. Aga praegu, kui ka unistades kestab talv veel paar kuud, jääb üle unes kevadet näha ja ilmsi ennast hea-paremaga hellitada. Sellepärast küpsetasingi kirsiõite värvi kohupiimakorvikesi, millel maitseks ja iluks kirsid ka sees.

Lihtsaim muretaigen (maha viksitud Eva blogist):
4 dl nisujahu
100 gr külma võid
2 spl suhkrut
1 muna

Näpi külmad võitükid jahu ja suhkruga, lisa muna, sõtku tainaks. Lisa vajadusel paar spl külma vett. Vooderda võitatud korvikeste vormid tainaga ning aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Eelküpseta põhjad 200-kraadises ahjus ca 8 minutit.

Täidis:
Kompotikirsse
200 gr kohupiima
50 gr hapukoort
1 muna
4 spl suhkrut
1/4 sidruni riivitud koor
1/2 tl vanillisuhkrut
veidi kirsikompoti vedelikku

Sega kokku kohupiim, suhkur, muna, sidrunikoor ja törts kompotivedelikku. Tõsta igasse eelküpsetatud korvikesse kirsse ja vala peale kohupiimasegu. Küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 min.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Kõige parem rabarberikook läbi aegade