Kilumunad koores

Kevadpühade aegu tuleb ära süüa palju mune. Tuleb tunnistada, et tahaks neist vahel midagi muud teha, kui lihtsalt ära värvida ja keedetult soola ja võiga nahka pista. Sellepärast sai tehtud kilumunasid koores - hea, soe ja maitsekas. Algne idee pärineb (üllatus, üllatus) ühest vanast Aed ja Kodu köögurubriigist. Vaja läheb:
kõvakskeedetud mune
vürtsikilu fileed (1 muna kohta 1 filee)
mõned lehed värsket rosmariini
toasooja võid
võiga samapalju sulatatud juustu
veidi sidrunikoort

Keeda munad kõvaks. Poolita munad terava noaga koos koorega. Võta muna välja, haki, sega juurde hakitud kilu, peeneks hakitud rosmariin, sidrunikoor, või ja juust. Sega munasegu ühtlaseks. Täida munapoolikud seguga ja küpseta 200 kraadi juures ahjus kergelt kuldseks.

Kommentaarid

Pille ütles …
Päris põnev!
Anonüümne ütles …
Tere!
Esmalt, Sul on väga armas blogi:) Toidu ja reisiteemad on mulle südamelähedased ja sellel blogil on nagu oma hing, mida paljudes blogides ei taju. Aga võib-olla on asi lihtsalt selles, et erinevaid inimesi huvitavad erinevad teemad.

Tegelikult tahtsin muidugi küsida, et kas oleks võimalik Sinu käest osta neid isuäratavaid seepe, juhul, kui Sul juhtub muidugi midagi varuks olema või on plaanis lähiajal uus seebitegu?:) Ilmselt mitte, kui selline suur reis on ees ootamas! Mõtlesin, et ikka küsin ennem kui te Brasiiliasse lendate..

Parimate tervitustega
Katrin
Juc ütles …
Pille, tõesti, mulle ka tundus!
Katrin, aitähh heade sõnade eest. Neid on alati niiii suur rõõm lugeda. Kahjuks tundub jah, et lähiajal seebitegu ei tule. Ja ühtki seepi alles ka enam pole eelmistest kordadest. :( Äkki siis, kui tagasi olen :).
Anonüümne ütles …
Eks see aasta läheb ruttu:)

Sain inspiratsiooni pühadeks ja tegin siit leitud retsepti järgi kanarulle päikesekuivatatud tomatitega ja mandlikorvikesi vaarikatega. Mõlemad õnnestusid hästi ja said väga maitsvad!
Korvikesi ei olegi teinud väga kaua. Neid sai tehtud siis, kui väike olin ja koos emaga, siis oli korvikeste taignaga "sisustamine" minu ülesanne:)
Laenasin ema käest need vanad veneaegsed plekkvormid ja toimisid endiselt hästi:)
Aga mandlid kadusid nii taignaga üheks massiks, et uskumatu..

Häid pühi!
Katrin
Juc ütles …
Ma usun ka, et aasta lendab linnutiivul.
Tore, et sulle nii kanarullid kui vaarikakorvid maitsesid. Mandlitaigna osas pean aga kiitma Evat, kelle blogist see idee pärines :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco