Peedu vallutatud.. jälle

Eelmisel suvel sai teile siin kirjutatud, kuidas kalade hordid meie tiigi vallutasid. Samasugune vallutuslugu juhtus ka sel aastal ja juba kevadel. Seekord küll mitte kalade poolt. Kuigi jah, ka kuldseid tegelasi sagib meil seal ohtralt (vt kahte suuremat ja teenekamat sogase tiigivee alt fotol paistmas). Sel korral tundub, et kõik kodumaa konnad on valinud meie väikse tiigi oma pulmapaigaks. Varsti on konnakuduga kaetud pool tiiki ja teises pooles peavad vanemad lärmakat pidu. Kõigil kehad poolest saati veest väljas, elavad teineteisel seljas, hüppavad, sulpsavad, ujuvad ja krooksuvad. (tähelepanelik vaataja leiab neid lisatud fotolt päris mitu) Nii et tiigis sagivad sajad värvilised kalad, kümned prisked konnad ja kõigele lisaks veel pardid. Väga võimas vaatepilt.
Muus osas on Peedul kevad nagu Peedu kevad ikka - pungad, õied, päike ja linnulaul. Lihtsalt kaif!
Puudelt kärbitud okstest lõket tehes sai tehtud selle aasta Peedu esimene grill. Või kuidas nimetada sütel küpsetatud kartuleid. Vaja läheb:
5 kartulit
5 küüslauguküünt (mulju aga ära koori)
meresoola
oliiviõli
5 parajat fooliumiruutu

Tee fooliumist kausike, pane sellesse pestud koorega kartul, mille peale tee sisselõiked. Nirista peale oliiviõli ja puista meresoola. Iga kartuli peale aseta küüslauguküüs (kui küüslauk jääb kartuli alla, siis ta kõrbeb ära). Paki foolium kinni ja aseta kuumadele sütele. Küpseta kartul pehmeks. Enne serveerimist tee kartul pooleks, pigista küpsetatud küüslauk kartulile, lisa vajadusel veel soola ja serveeri värske salatiga.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kahupea võib kinnitada, et olid väga head kartulid.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga