Kreveti laksa - kaua põues kantud vürtsikas supp

Laksa retsept hakkas mulle esmakordselt silma juba kuskil Brasiilias või Argentiinas välismaiseid ajakirju sirvides. See supp näeb nii isuäratav välja, et kandsin oma laska-ideed kõik selle aja endaga kaasas. Lõuna-Ameerikas ei ole selle idee teostamine just kuigi lihtne, kuna toidupoodides ei ole eriti saada Malaisiapäraseid kaupu, sama lugu ka Tai või Indiaga. Ainult Jaapan on hästi esindatud . Austraalias, erinevate maailma köökide mekas, on muidugi kõikvõimalikke sedalaadi toidukaupu saada ka väiksemates poodides. Laksa ongi pärit Malaisiast, ka Singapuri köögile on ta väga omane. Maitseb tõeliselt hästi ja on kohutavalt lihtne valmistada!Vaja läheb:
3-4 spl laksapastat
400 ml kookospiima
500 ml kanapulkongit
50 gr peenikesi riisinuudleid
200 gr keedetud krevette
1/4 kurki, peente ribadena
suhkurherne kaunasid, poolitatud
värskeid koriandrilehti
soovi korral värsket tšillit, peenikeste viiludena
serveerimiseks laimimahla

Kuumuta laksapastat vähese kookospiimaga potis ca 3-4 min. Lisa ülejäänud kookospiim ja kanapuljong, keeda 2-3 min. Pane riisinuudlid keevasse vette ligunema, ca 5 minutiks. Lisa supivedeliku sisse krevetid, kuumuta läbi.
Sereerimiseks pane kaussi nuudlid, peale supp, krevetid, kurgiviilud, herned ja koriander. Tilguta peale laimimahla! Nii lihtne see ongi!

Kommentaarid

Liina ütles …
Ooh, kõik need maitsed on nii õiged, et mul juba suu vesistab! Oleks veel törts laimimahla ka, aga ju siis see kombinatsioon haput ei vaja.
Ja mosaiik on ka ilus, vaata, et sõltuvusse ei jää :-) Mul küll vaja end lausa vaos hoida, et kõike kohe mosaiiki ei topiks :-)
Juc ütles …
Jaa, need maitsed on tõesti nii õiged. Kirjutasin vist jälle oma lookest öösel, nagu tavaliselt, nii et laim oli pildil ja supi sees küll, aga jutu sisse ei jõudnud. AItähh meelde tuletamast, lisasin laimi ka virtuaalselt oma supi sisse :). Ja suur aitähh mosaiikide eest, need on lihtsalt võrratud.

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade