Küpsetamata puuvilja-kodujuustukook mandlipõhjal

Ma luban, käsi südamel, et lõpetan varsti katsetused teemadel "mango" ja "grenadill". Seni aga, üks järjekordne linnuke samast sarjast. Jõudsime neljapäeval Vietnamist tagasi oma Hua Hini ajutisse koju. Kuigi Vietnam oli uskumatult põnev, tundsime siiski lennujaamast välja astudes ja Tai sooja niisket õhku sisse ahmides meeldivat kojujõudmistunnet. Tai on siiski meie jaoks viimase 9 kuu jooksul kõige kodum kodu olnud!
Neilt, kes ootavad Vietnami köögi maiuspalu, pean paluma veidi kannatust. Lähima paari nädala jooksul on mul plaanis vähemalt kolm erinevat (ja loodetavasti keelt alla viivat) köögikatsetust Vietnami maitsete maailmast. Mul on seoses selle maa köögiga väike segadus, ma ei tunne, et oleksin sellest täiesti aru saanud. Otsustasin selle olukorra lahendada nii, nagu ma seda oskan - võtan ette ja katsetan ise läbi hulga Vietnami parimaid palasid ning siis otsustan, mis ma sellest köögist arvan! Loodan otsustamisel ka teie kõigi kaasabile!

Seniks aga, meie kojujõudmiskook. Teha on seda ütlemata lihtne, nii et väga sobilik puhuks, kui väsitavalt puhkusereisilt :) koju saabud, lisaks mitte üleliia rammus! Vaja läheb:

250-300 gr küpsiseid (mina kasutasin oma Savoiardi ülejääke, aga sobivad kindlasti ka nt Digestive küpsised)
75 gr võid
100 ml mandlilaaste (purustatud)

300 gr kodujuustu
4 spl hapukoort
3 lehte želatiini
2 grenadilli
2 mangot (või klaasitäis mangosid konservist)
1 kl suhkrut


Purusta küpsised ja mandlilaastud peeneks. Sulata või ja sõtku küpsise-mandli segu sisse. Suru kolme ca 10-12 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele (ca 2 cm kõrguselt). Mina kasutasin vormi, mille on ainult küljed, nii saab koogi pärast ilusti välja. Pane vormid külma. Purusta mangod. Aja kodujuust läbi peene sõela. Sega kokku kodujuust, hapukoor, mangopüree ja grenadilli sisu. Pane želatiinilehed mõneks minutiks külma vette. Võta välja, pigista üleliigne vesi välja ja sulata potis pidevalt ning kiirelt segades vedelaks. Lisa kodujuustusegu sulaželatiini sisse (mitte kunagi teistpidi) ja sega korralikult läbi. Vala mass vormidesse ja jäta ööseks külmkappi seisma. Hommikuks on kodujuustukook valmis!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
ISUÄRATAV! Tervitab Kahupea.
Juc ütles …
Rõõm kuulda! tervitused vastu

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco