Rabarberijäätis sutsu ingveriga

Rabarberist tahaks kohe kõike võtta, kuni teda on. Küpsetanud olen temast juba kooke, lahtiseid pirukaid, sufleed, muffineid ja isegi toorelt suhkrusse pistetuna on neid söödud. Nüüd, kui ilmad olid nii võrratult suviselt soojad, oli aeg valmistada rabarberist üks jahutav jäätis. Ja mis muu võiks rabarberit jäätises paremini täiustada, kui sutsuke ingverit. Kuna jäätisemasinaomanik ma (veel) ei ole, siis kasutasin jäätisetegemiseks ikka vana head kondenspiima-vahukoore retsepti. Vaja läheb:

400 ml vahukoort
1 purk kondenspiima
4-8 rabarberit, olenevalt, kas kasutad suuri või väikseid varsi
5 kuhjaga supilusikatäit suhkrut
2 tl riivitud ingverit
pisut seemnetega vanillipastat

Koori rabarberid ja lõigu tükkideks. Pane nad ahjupannile, lisa suhkur ja riivitud ingver ning küpseta 180 kraadi juures, kuni nad on täiesti pehmed. Suru kahvliga püreeks. Peaks tulema ca 150-200 ml püreed.
Vahusta vahukoor, lisa toasoe kondenspiim ning vanillipasta ja vahusta veel korra läbi. Lisa pool rabareripüreest ja sega korralikult läbi. Pane sügavkülma. Umbes poole tunni pärast, kui jäätis on veidi külmunud, aga siiski veel segatav, sega kogu mass korralikult läbi ja lisa ülejäänud püree. Keeruta paari lusikatõmbega lisatud püree jäätisemassi sisse, nii jääb see ilusti siiruviiruline. Lase jäätisel täiesti ära külmuda! Serveeri kuumal suvepäeval.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata

Kõige parem rabarberikook läbi aegade