Banaanikeeks genadillivõiga (ja muud head kraami)

Kunagi poole aasta eest, kui ma järjekordselt käisin Tais toidupoes salaja ühte oma lemmikajakirja Delicious sirvimas (Tais olid inglisekeelsed ajakirjad nii kallid, et ma neid päriselt ära osta ei raatsinud), nägin seal ilusat ideed - banaanikeeks grenadillivõiga. Kõik, mis mulle meelde jäi, oli see, et või sisaldas toorjuustu ja vaniljekreemi (vanilla custard). No igatahes oli see mõte mul kõik need kuud kukla taga ja etterutates võin öelda, et täiesti teenitult! Banaanikook sündis legendaarse Nigella retsepti järgi väikeste mugandustega ja või tegin oma äranägemise järgi!

Keeksi jaoks läheb vaja:

2 suurt muna
180 gr jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
70 gr hakitud kreeka pähkleid
50 gr hakitud tumedat šokolaadi
ca 300 gr püreestatud banaane (hästi küpseid)
150 gr suhkrut
100 gr võid
0,5 tl vanilliekstrakti
50 ml piima
Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Teises kausis sega omavahel sulatatud või ja suhkur. Lisa sellele segule ükshaaval kloppides munad ning seejärel piimaga püreestatud banaanid. Lisa pidevalt segades pähklid, šokolaad ning vanill. Lisa jaokaupa, pidevalt segades, kuivained. Määri keeksivorm võiga ja kata jahuga. Vala tainas vormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 60-75 minutit.
Grenadillivõi jaoks läheb vaja:
Kõigepealt tuleb valmistada vanillikreem ehk vanilla custard. Juhise selleks leiad näiteks sellest postitusest (eesti keeles kõige all). Kreemi läheb vaja oluliselt vähem, kui teda selle retsepti järgi tuleb. Samas on tema kasutamiseks miljoneid vahvaid võimalusi. Näiteks, võid ta jäätiseks külmutada või kastmena sellessamas rabarberikissellis ujuvatele saartele kasutada või küpseta hoopis kookosmakroonilohukesed (näiteks selle Nami-Nami retsepti järgi), täida vanillikreemiga ja pane kõige otsa üks magus maasikas! See viimane on üks tõeliselt super maitsekooslus - kookos, vanill ja maasikas... mmm!
Aga tulles tagasi grenadillivõi juurde, siis läheb vaja:

150 gr toorjuustu
6-7 spl vanillikreemi (vanilla custard)
1 spl sidrunimahla
2 spl suhkrut
2 grenadilli sisu

Sega kõik kokku ühtlaseks kreemiks.
Lõika keeksist viilud ja määri grenadillivõid peale!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata

Punase läätse ja sealiha hautis