Sealiha ja oma aia puravikega pasta ehk õhus on sügist

Võin ausalt öelda, et pea terve suve ei tekkinud mul isu pasta järele. Ikka midagi kergemat, midagi köögiviljasemat oleks tahtnud. Aga sel nädalal on õhus tunda sügist. Tormituuled ja äiksevihmad on terrassile puistanud hõredalt kollaseid kaselehti. Päike paistab ka selge ilmaga läbi augustivine. Õhtul kaovad aasad paksu udu sisse. Majaesises metsatukas on valminud punased pohlakobarad ning niiskel hommikul pistavad sambla vahelt oma pea välja pisikesed puravikud. Ja õhk lõhnab küpsuse järgi.


Täna sai esimest korda üle mitme kuu õhtul terrassil kuuma teed rüübatud. Peale öist megaäikest võisin omaenda aeda hommikul tõsiselt seenele minna. Pisikesed puravikud puhastatud, tekkis üle mitme kuu isu ühe mõnusa kreemise pasta järele. Sisse mahlane sealiha, puravikud ja hulk värsket tüümiani. Vaja läheb:

400 gr spagette
300 ml puhastatud puravikke
300 gr head pehmet sealiha, nt kaelakarbonaadi (kuubikuteks lõigatuna)
200 ml vahukoort
1 väike sibul
3 küünt värsket küüslauku
soola ja musta pipart
Haki küüslauk ja sibul peeneks. Prae väheses õlis klaasjaks ja lisa sealiha kuubikud. Maitsesta soola ja pipraga. Prae kergelt kuldseks, lisa seened. Sega läbi ja keeda kuni liha on pehme. Lisa vahukoor, sega ja aja keema. Lisa värske tüümian. Maitsesta soolaga, kui vaja. Vahepeal keeda spagetid (al dente) vastavalt juhendile. Kurna, aga jäta umbes poole klaasi jagu pasta keetmise vedelikku pasta sisse. Lisa spagettidele kaste ja sega korralikult läbi.

Kommentaarid

Biancat ütles …
Hei, Juc! Muide, ka siin hoomab sügist, ja suve põuad on olnud rängemad kui Eestis. Seeni, pohli pole kusagil, eelmine aasta oli uputus. Olen ammu tahtnud soovitada üht omaleiutatud võileiba. Ehk proovid. (tulime kunstikooli aeg sõbrannaga öösel peolt, näljaga tegime) ja algul umbusklik sõbranna kiitis imestusega.
Lihtsale rukkileivaviilule võid, peale lõigud keedetud punapeeti ja hapukurki(sobib ka marineeritud).Hea must kohv juurde.
Eestimaine, sügisene, lihtne.
P.S.Mõtetes ootan juba Luxi postitusi suure huviga!
Juc ütles …
Hei Katrin, see võileib on kindlasti maitsev. Meil oli vahepeal üks lemmikuid salateid hapukurk-peet-majonees, kõrvale leiba ja maitses superhästi. Peaks selle koosluse tõepoolest millalgi taas ette võtma.
Olen ise ka Luxi mineku eel ikka päris põnevil. Eile uudistasin pikalt netist, mida maitsvad Lorraine piirkonnas Prantsusmaal pakutakse (see on Luxile kõige lähemal). Mmmm.... canneled, rummi babad, madeleined... Varsti asume otsast katsetama!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga