Kahe šokolaadiga toorjuustu kook

Saabuvate pidulike sündmuste valguses tuli mõte küpsetada üks korralik kook. Juba ammu jäi mulle silma üks kaunitar Pireti blogist, milles on palju toorjuustu, kuhjaga valget šokolaadi ja mitte mingisugust põhja. Minu oma sai siiski ka põhja ja valge šokolaad sai seltsiliseks tumeda. Ilus ja maitsev ühtaegu, pidulik pealekauba. Lihtne teha, aga pagana suur piin oodata, kui lõhnav kook üleöö külmikus seisab!

Vaja läheb:

Põhja jaoks
100 gr jahu
3 spl kakaod
50 gr pruuni suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
Näpuotsaga soola
50 gr võid
1 spl külma piima

Sega jahu, kakao, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Haki hulka või. Lisa piim ja sõtku taignaks. Polsterda ca 20 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga. Nüüd võid taigna vormi põhja suruda või teha nii nagu mina teen – hakkida tainas uuesti läbi ja põhja peale ühtlaselt laiali puistata. Tõsta vorm taignaga umbes 15 minutiks külmkappi. Seejärel küpseta teda 180 kraadi juures umbes 10-15 minutit ja tõsta välja jahtuma.

Täidise jaoks:
400 gr toorjuustu
200 gr valget šokolaadi
2 dl hapukoort
2 muna
1 sidruni mahl

Katteks:
2 dl hapukoort
2 spl suhkrut

Kaunistuseks:
50 gr valget šokolaadi
50 gr tumedat šokolaadi

Täidise tegemiseks sulata valge šokolaad veevannil. Mikserda ühtlaseks kokku toorjuust, hapukoor, munad ja sidrunimahl. Vala juurde valge šokolaad ja mikserda veel läbi. Vala küpsetatud taignapõhjale ja pane 160 kraadisesse ahju umbes 1 tunniks. Kui tunni pärast kook keskelt nii vedel tundub, et hapukoor sisse vajuks, küpseta veel veidi edasi.
Nüüd sega kokku katteks vajaminev hapukoor ja suhkur. Laota ühtlase kihina koogile ja küpseta veel umbes 10 minutit.
Tõsta ahjust välja, lase jahtuda ja pane ööks külmkappi.
Hommikul riivi valge ja must šokolaad ja kaunista nendega kooki pealispind!

Kommentaarid

Piret ütles …
Mmm, ahvatlev! Tekkib tahtmine koogikahvel tuua ja tordi sisse pista:)
Juc ütles …
Aitäh, Piret! Ma just pistsin :)
Brita ütles …
Oi nüüd tuli magusaisu.. :)
Eva ja CO ütles …
Tõeliselt isuäratav tort! Ma panen selle idee kuuks ajaks kõrva taha, sest siis tuleb meile külla maailma suurim koogisõber ja ma usun, et see kook rõõmustaks teda küll kindlasti!

Kallistused ja varajased õnnesoovid ka! Kuigi sel aastal polegi tegelikult päris õiget hetke Sind õnnitleda. Homme on liiga vara ja ülehomme juba liiga hilja! Leidsid ikka päeva sündimiseks :)

Musid ja kallistused,
Eva-U
Juc ütles …
Magus on see küll, Brita, selles on sul õigus! :)
Eva, aitäh varaste õnnitluste eest! Tõesti üks vahva päev, teistel nii lihtne meeles pidada ja 3/4 ajast polegi midagi meeles pidada :). Mul ei tule praegu üldse ette, kes see maailma suurim koogisõber on teil, aga see on just selline kook, mis koogisõbrale meeldida võiks! :)
Eva ja CO ütles …
See on üks ülihea tort! Ma ei ütleks selle kohta isegi kook, sest see näeb nii ilus välja ja maitseb ka võrratult, et kook oleks selle kohta liiga vähe öeldud. Meie maailma suurim koogisõber, kelle külaskäiguks ma selle tordi tegin, oli samuti vaimustuses. Kuigi ma ütleks, et liiga magus see tort küll ei saanud. Just täpselt parajalt. Mulle meeldis veel see ka, et tordipõhi on mõnusalt õhuke. Mulle eriti shokolaadised tordipõhjad ei meeldi, aga selline paras väike kriips põhja oli just täpselt omal kohal!

Suured kallistused,
Eva-U
Juc ütles …
Eva, niiiii tore, et maailma suurimale koogsõbrale see kook-tort :) hästi meeldis. Ja Sulle ka, see on eriti suur saavutus, sest Sina ju kuigi suur koogisõber pole. Tervitused teile õitemeres Luxist!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga