JO BBQ kanakintsud

Eelmisel aastal käis mul mõnda aega Jamie Oliveri ajakiri. Täitsa vahva lugemine, peab tunnistama. Mingil arusaamatul põhjusel oli ta oma äärmiselt isuäratava grilliartikli susanud august/september numbrisse. Kas pole mitte jabur? Selleks ajaks on suve suurimad grillimised ikka juba tehtud. Igatahes polnud minul siis enam kuskil grillida. Talvel ma muudkui kiikasin neid ilusaid läikivaid sticky (kleepuv eesti keeles ei kõla kuigi isuäratavalt, või mis?) kanasid ja krõbedaid lihasid mõeldes suvele. Lõpuks ikkagi ei jõudnud ära oodata ja tegin ühe JO grillkanaroa tavalises ahjus ära. Natuke sai oma tunde järgi retsepti tuunitud ja ja tulemus oli super! Pehme liha, õrn suitsumaitse, mõnus krõbe nahk... Ilmtingimata läheb nii see kui kõik teised selles artiklis olnud grillroad suvel päristulel proovimisele. Täpsuse huvides tuleks ära mainida ka see, et kuigi kanakintsude originaalnimi oli BBQ kintsud, siis tegelikult on tegu siiski pigem grillkintsudega!

DSC_0009

Vaja läheb:

300 ml valmis BBQ kastet
1/2 tl jahvatatud vürtsköömet
1 tl (mitte kuhjaga) soola
2 küüslauguküünt
1 + 1 sidrun
8 kanakintsu
punt värsket tüümiani
2 spl mett

Sega kokku BBQ kaste, vürtsköömen, hakitud küüslauk, sool ja ühe sidruni mahl. Hõõru see marinaad korralikult kanakintsude sisse. Säti kintsud ahjuvormi, vala ülejäänud marinaar peale, kata vorm toidukilega ja pane külmikusse vähemalt 2 tunniks.
Kui kana on ära marineerinud kuumuta ahi 160 kraadini. Eemalda kile, pista kintsude vahele mõned tüümianioksad ja küpseta kanu ahjus 75 minutit. Kui kasutad väligrilli tee söed valmis selle 75 minuti lõpuks. Kui kasutad koduahju grilli, keera selle aja lõpus ülagrill 220 kraadini ja küpseta kintsud pruuniks. Enne grillima asumist võid kintse mahlaga kasta. Kui kintsud on peaaegu nii ilusad, kui soovid, keera grilli kuumus madalamaks (väligrillil tõsta nad lihtsalt ääre poole, kus ei ole nii kuum). Sega kokku mesi 1/2 sidruni mahlaga. Pintselda kõiki kintse selle seguga korralikult. Lase neil veel mõned minutid grilli all (või peal) küpseda. Puista soovi korral peale veidi soola, pigista peale sidrunimahla ja serveeri värske salatiga.

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
No nüüd tuli küll suur grilli-isu peale. Päike paistab ka ja soe on, nii et vabandusi grillile mitte hääli sisse ajada justkui polegi :) Loodetavasti on järgmisel nädalavahetusel sama soe ilm, sest retsept sai menüüsse nüüd kirja! (eks ahjus võiks ka ju seda teha, aga see poleks nii põnev ;)

Toredat nädalavahetust ja tuhat tervit,
Eva-U
Juc ütles …
Ah, kadedaks teeb. Päike! Meil hommikul oli, aga nüüd on paks hakk pilvekiht. Pole hullu muidugi! Aga mõte teie mõnusas aiakeses neid kintse grillida ajab suu vett jooksma. Hoian pöialt, et järgmisel nädalal teil grilliilma oleks! Toredat nädalavahetust!
Biancat ütles …
Hei! Meil hakkas eile hoopis lund sadama, nii et kanakints veel niipea õue ei pääse. Tuleb ahjugrilliga leppida, aga võtaks seda kui nn. harjutamist vabaõhu etteasteks. Tänud retsepti eest ja asun proovima.
http://www.emajoefood.blogspot.com/
siin üks Tartu söögikohtade blogi nostalgitsemiseks, leidsin juhuslikult, ehk oled sinagi tuttav. Aga koduse Tartu tõi lähemale ikkagi nii mõnusalt. Kena kevadet ja kokkamist!
Juc ütles …
Vahel on jah hea "harjutada" talvel, kui suur suvegrilli isu peale tuleb! :) Loodan, et maitseb hästi! Aga seda Tartu blgoi olen paar korda veidi lugenud, sain päris palju nalja ma mäletan Cafe Pierre postitusega. Seal oli mingi vestlus ettekandjaga, mis polnud just kõige professionaalsem! Aga vahel sööb see vennike päris üllatavates kohtades ja see teeb asja palju huvitavamaks, minu meelest!
Tuuli ütles …
Juc - minu blogis on ootamas sind üks tunnustus. Kuidas ja mida edasi on kirjas juba seal :)
Eva ja CO ütles …
Selle aasta esimene grill on nüüd tehtud! Katsetasime sinu JO BBQ retsepti ja tulemus sai ülihea! Ainuke viga oli see, et kanakintsud olid vist nii rasvased, et kippusid vägisi põlema minema ja nahk kõrbes grillil kogemata ära. Aga sellegipoolest olid kanad ülimaitsvad. Mesi ja sidrun andsid veel eriti mõnusa maitse! Kõik söödi ära, nii et järgmiseks päevaks planeeritud Vietnami salati jaoks ei jäänud midagi üle :)

Ikka tervitades,
Eva-U
Juc ütles …
Tore, et vaatamata põlema minemisele ikka maitsev oli. Siis peaks vist õlle pidevalt stardivalmis hoidma, et vajadusel piserdada? :) Ja palju õnne grillihooaja avamise puhul!
Anonüümne ütles …
Hakkan hommeka ahjuvariandis proovima, üks BBQ kaste on jäänud suvest kasutamata:) Lugesin seda küpsetamise asja mitu korda, aga no jäi ikka tsipa uduseks, küsin üle:)

1. Kuumutan ahju 160-kraadini ja küpsetan seal 75 minutit
2. Kui 75 minutit küpsenud, keeran ülagrilli 220 kraadi peale ja küpsetan kuni kintsud pruunid
3. Ja siis keeran kuumuse alla ja küpsetan veel? Miks, kas pole ikka valmis ja kaua veel? Uhh, mul vist ei ühenda ära:D
t,
Kairit


Juc ütles …
Kairit, kõik on muidu õige, ainult nr kolme juures pintseldad neid selle meeseguga ja küpsetad lihtsalt paar minutit veel, et selline sticky tulemus jääks :). Loodan, et sai selgem ja et tulevad maitsvad kintsud!
Anonüümne ütles …
Nüüd on selge jah, segaseks jäigi see kolmas küpsetamise faas, et kaua siis veel tuleks ahjus hoida. Aitäh! Läheb tegemiseks:) Kairit

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga