Oasuppi ja kukleid, seekord veidi teistmoodi!

Hõissa vastlad! No ega need vastlad siin Luxis meil ikka ühed päris õiged ei ole. Päike särab, kevad on õhus ja pigem võib supelda pargimurul värvikirevas krookuseõite meres kui et lumisel nõlval liugu lasta. Eestlastel on siiski vastlad ja seega tuleb süüa oasuppi ja kukleid. Aga pisut teistmoodi, suppi käimasoleva karnevali kohaselt vürtsikirevana ja kukleid naistepäevale omaselt pidulikult. Siit nad siis tulevad - mehhikopärane musta oa supp ja tuuletaskud sidrunise ricottakreemi ja värskete maasikatega. Maasikahooaeg ongi just algamas, oma suureks imestuseks lugesin veebruarikuisest Cuisine et Vin de France ajakirjast märtsikuu numbri tutvustust ja ennäe imet - hooajalistest saadustest võetakse luubi alla just maasikad! Poes on hetkel saada täiesti mõistliku hinnaga maasikad Hispaaniast, mis üllataval kombel on täiesti magusa maasika maitsega. Mulle meeldib!

Vürtsika mehhikopärase musta oa supi jaoks läheb vaja:

250 gr kuivatatud musti ube
1 sibul
2 küünt küüslauku
400 ml purustatud tomateid
500 ml puljongit
100 gr peekonit
1 paprika
0,5 tl tšillihelbeid
0,5 tl vürtsköömnepulbrit
1 tl jahvatatud paprikapulbrit
1 tl kuivatatud koriandrit
1 loorberileht
1 laimist pigistatud mahl
Serveerimiseks maitsestamata jogurtit või hapukoort ning laimisektoreid
Jäta oad vähemalt ööks, parem veel kui ööpäevaks ohtrasse külma vette likku.
Kurna ja pese oad. Prae pannil peenekshakitud peekon, sibul ja küüslauk. Lisa hakitud paprika ja prae paar minutit. Lisa tšilli, jahvatatud vürtsköömned, paprikapulber ja kuivatatud koriander. Kuumuta segades läbi. Vala kõik supipotti, lisa purustatud tomatid ja loorberileht. Sega läbi, kui kõik keema läheb, vala juurde puljong ja oad. Kata kaanega ja lase seni podiseda, kuni oad pehmed on. Maitsesta soola ja laimimahlaga. Serveeri maitsestamata jogurti või hapukoore ning laimisektoritega.

Tuuletaskud tegin nii, nagu ma neid ikka teen. Täpsemalt saab lugeda siit!
Sidrunise ricottakreemi jaoks läheb vaja:

200 gr ricottat (kohupiimaga tuleb kindlasti samuti võrratu!)
1/2 sidruni mahl
1/2 vanillikauna seemned
150 ml vahukoort
ca 50-100 ml suhkrut, maitse järgi
värskeid maasikaid
Vala kaussi vahukoor, suhkur ja kraabi seemned vanillikaunast välja (tee kaun enne pikku pidi pooleks). Mikserda vahukoor vahule. Lisa ricotta ja sidrunimahl ning vahusta veidi edasi kuni kreem on ühtlane. Täida tuuletaskud kreemi ja värskete maasikate viiludega. Raputa peale tuhksuhkrut ja lase hea maitsta!

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
Küll teil oli alles uhke vastla-ja naistepäevalaud! Sa oled ikka tubli! Meie nii tublid ei olnud ja sõime hoopis Inglismaa vastlapäeva traditsioonide kohaselt pannkooke :)

Päikest,
Eva-U
Juc ütles …
Aitäh, Eva. Sa ju ka väga tubli, tänases ajalehes oli isegi, kuidas Kate Middleton pannkooki eilse päeva puhul küpsetas rahva ees. Minu meelest muide, on pannkoogi tegemine palju suurem raskus kui oasupp! :) Päikest vastu!
Anonüümne ütles …
Ilusad road sul! Räägi, kuidas see supp maitses? Mina tegin seekord oasuppi kana koibadega ja panin ohtralt porgandit.Otse vastupidine lähenemine. Üleootuste maitsev sai.Tervitused Kahupealt!
Juc ütles …
Aitäh, Kahupea! Supp maitses väga hästi, kogu perele! Veidi vürtsikas! Kana ja porandiga oli ka kindlasti maitsev.
trinsa ütles …
Need tuultaskutest kuklid on nii isuäratavad. Ei jüa maasika aega ära oodata. Kindlasti kirjutan retsepti üles ja proovin ära.
See variant tundub ka palju ahvatlavam kui tavaline vastlakukkel. Väga inspireeriv igaljuhul :)
Juc ütles …
Trinsa, aitäh! Mulle tunduvad ka mahlased tuuletaskud isuäratavamad, kui saiased vastlakuklid. Aga tegelikust saab kukleid ka muidugi mahlaselt ja hästi teha! Proovi kindlasti ära, pole üldse keeruline! Kui maasikaid ära ei jõua oodata, purusta suhkruga külmutatud maasikaid ja tee kaste!
Elen ütles …
Tere, väga isuäratav supp! Tahtsin küsida, kas kuivatatud koriandri all on mõeldud koriandriseemneid või lehti. Neil nii erinev maitse..

Elen
Juc ütles …
Elen, selle supi sisse läksid minu mäletamist mööda koriandriseemned.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga