Sihitult mööda Prantsusmaad

Ma olen alati tahtnud reisida nii, et poleks plaane, poleks ajakava, poleks sihtkohta ega kohustusi. Enamasti see ikka ei õnnestu, sest kui juba kallid lennukipiletid on ostetud ja vaat et kallimgi puhkus võetud, siis ei julge päris riski peale välja minna. Ükskord meil see aga peaaegu õnnestus ka ja seda täiesti kogemata. Paari aasta eest, kui käisime koos minu vanematega Toskaanas, olid meil ööbimiseks juba varakult broneeritud kohalikud agriturismod. Üks neist aga osutus selliseks, et väliselt oli kõik suurepärane, aga keegi meist ei tundnud end seal mingil nähtamatul ja arusaamatul põhjusel just eriti hästi. Nii otsustasimegi peale eismest ööd oma majakesest lahkuda ja ülejäänud aja lihtsalt rännata ning vaadata, kuhu õhtuks jõuame. Vahel polnud meil veel pimeda saabudeski õrna aimu, kuhu ööbima lähme, aga heas seltskonnas see ju ei heiduta - kasvõi rannas saab öökese mööda saata! Peab tunnistama, et oli ütlemata tore ja mõte sellise retke kordamisest käis meil tihti peast läbi.



DSC_0040


Seekord olid meil töölt vabad päevad mingite järjekordsete pühade puhul täitsa "tasuta" käes ja Prantsusmaa ka veerandtunnise autosõidu tee kaugusel käepärast. Otsustasime ära ainult umbkaudse suuna ja hakkasime sõitma külast külla mööda väikseid maalilisi teid, ainsaks tingimuseks kiirteede vältimine. Täielik vabanemine ja pidev tunne, et oledki kohal, mitte ei kiirusta järgmisesse sihtpunkti.

Läbi said käidud imeilusad päikselised lillelised linnad ja külad Étain, Verdun, Clermont en Argonne, Auve, Courtisols, Dun-sur-Meuse, Chalons en Champagne ja terve hulk teisi. Aga need nimed ei ütle paljudele teie hulgast vist suurt midagi. Pildid pidid rohkem väärt olema, järgin siis seda ütlust ja jagan teiega tükikese värvilist Prantsusmaad!

DSC_0114


Ah jaa, ööbima otsustasime jääda Chalons en Champagne linnakeses. Sealt on pärit ka üks selle pildiseeria kahest toidusest fotost - pooleldi nahka pistetud ütlemata maitsev lavendli créme brulée. Fotodel olev vägev tsitadell on pärit aga üsna Luxembourgi lähedal asuvast Montmédy linnast. Kõige selle ilu kõrval oli kurb näha, et pea igas külas olid hiigelsuured pisikeste ühesuguste ristidega surnuaiad maailmasõdade ajal hukkunud sõduritele - ühed sakslastele, teised ameeriklastele. Nii et see piirkond pole ainult lilleõites päikselisi aegu näinud. Aga praegu tuleb neid ilusaid aegu nautida.


DSC_0111 DSC_0022 DSC_0021
DSC_0027 DSC_0050
DSC_0064 DSC_0092 DSC_0102
DSC_0086 DSC_0087
DSC_0101 DSC_0095
DSC_0055 DSC_0018 DSC_0073
DSC_0068 DSC_0098
DSC_0104 DSC_0109
DSC_0159 DSC_0121
DSC_0122 DSC_0118 DSC_0163
DSC_0139 DSC_0151
DSC_0115 DSC_0164 DSC_0133

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Sõnulseletamatult kaunid pildid! Ma lausa tunnen lõhna ja tundub nagu oleksin seal ise käinud.
Suur tänu! Kahupea
Juc ütles …
Aitäh Kahupea, nii tore, et pildid meeldivad. Annan kiidusõnad ka meie põhifotograafile edasi :)
Kairi ütles …
Väga ilusad pildid! Kahupea väga tabavalt kommis, ühinen! :)
Juc ütles …
Oo, rõõm Sind näha, Preili Smilla! Aitäh, tore, et sain teid suts reisile kaasa võtta :)
Reelika ütles …
Super kaunid pildid, eriti see esimene.
Reelika
Juc ütles …
Suut aitäh, Reelika. Need tuules kiikuvad viljapõllud olid tõesti lihtsalt nii võrratud, et need lausa pidi üles pildistama!
Eva ja CO ütles …
Ah, kui ilus! Küll on tore, et te seal Luxis elate, nüüd saate selliseid lahedaid eksprompt reise ette võtta. Tulime just eile Pariisist ja kuigi seal oli väga lahe ja mulle see linn väga meeldis, siis tegelikult arvan, et sellised väiksed Prantsusmaa külakesed ja linnakesed on just need, kuhu ma oma südame jätaks. Tuleb plaani võtta :)

Kallistan,
Eva-U
Juc ütles …
Eva, sellised sõidud on tõesti üks Luksemburgis elamise suurimaid võlusid. Laupäeval nt käisime Saksamaal Manni klassivenna sünnal :). See on tõesti hämmastav, kui ilusad, armsad ja meeldejäävad võivad olla Prantsusmaa külad, millest mõned isegi kaardil pole. Mulle endale meeldis üldse kõige rohkem siin luxi külje all asuv küla, kus Wiki andmetel elab ainult 48 inimest. Aga tänavad kõik nii ilusad, kaunistatud, lilleõites, tegutses külalistemaja, väike kitsejuustu meierei, autoparandus, maasikakasvataja müügiputkaga jne :). Reklaamid olid ülevad, et juuli alguses toimub vanakraamiturg. Ma usun, et Sulle tõesti meeldiks need külad, võtke plaani jah!
Merit ütles …
Nii äge reportaaž!:)
Juc ütles …
Aitäh, Merit!
Anonüümne ütles …
mul kahjuks ei tulnud tunnet nagu ise käinud oleks.
ainult kade hakkas :)
Mari ütles …
Igakord, kui Prantsusmaa kohta loen või pilte vaatan, läheb süda soojaks. Kõik tundub nii ilus, isegi kõige lihtsamad asjad. Ma võiksin vist ka lõputult mööda selliseid armsaid külakesi sõita ja ilusaid vaateid nautida.
Juc ütles …
Tuulealleaa, anna andeks, kadedaks ei tahtnud ma küll kedagi teha :). Pildid on alati idüllilisemad, kui tegelikkus :), sääsed, üleliigne kuumus, suurest kõndimisest tekkinud villid, tänaval vedelevad koerajunnid jms ei jää ju pildile! :)
Juc ütles …
Mari, sinu süda vist jäi sellest paarist siinkandis elatud aastast kohe terveks eluks siia. Aga minu meelest on Prantsusmaasse äärmiselt lihtne armuda ka! :)
Anonüümne ütles …
Armas, soojust õhkav ja värviline postitus. Eriti meeldivad mulle värvilised aknaluugid. Kas need tõesti igal õhtul suletakse? Või hoopis päeval? Et kuumuse eest kaitsta. H Saaremaalt
Juc ütles …
Aitäh, H. Värvilised aknaluugid on tõesti ilusad. Ma arvan, et nad ikka vist sulgevad jah. uuematel majadel on need sellised allalastavad pimendavad akna väljas olevad katted. Meil Luxis on ka. Aga need pole üldse nii ilusad ja romantilised :). Meie ikka enamasti laseme alla ööseks, sest nii pole pakse kardinaid vaja :).

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco