Rosé ja suvemarja tarretis valge šokolaadi panna cottal

Eelmise aasta augusti Delicious. ajakirja esikaanel oli imeilus dessert, just seesama, mida täna siin teiega jagan. Ajakiri jäi minust siia suvilasse maha, ootama tänavust suve ja oma aia ning kodumaise metsa marju. Esmaspäeval veetsime ilusa päeva Lõuna-Eesti erinevates metsades, saagiks kukeseened ja suured ilusad mustikad. Kukeseened läksid või ja sibulaga otse pannile. Mustikatega olid mul peenemad plaanid, mille jaoks tuli veel tühjaks korjata vaarikapõõsad ja rüüstata pisut punase sõstra oma. Lisaks faktidele, et need desserdid on kaunid ja ütlemata maitsvad, meeldib mulle see, et need saab enne valmis teha ja siis magusaisu tekkimisel külmkapist jahedana otse lauale tõsta! Täpselt nii, nagu suvel vaja ongi!

DSC_0018


Tarvis läheb (6-le):

Tarretis:
5 želatiinilehte
1 spl sidrunimahla
150 gr suhkrut
250 ml poolmagusat roosat veini
250 gr marju (mustikaid, vaarikaid, maasikaid, sõstraid)

Panna cotta:
400 ml vahukoort
1 tl vanillipastat
75 gr valget sokolaadi
3 želatiinilehte

DSC_0035


Leota 5 želatiinilehte külmas vees umbes 5 minutit. Aja potis keema 250 ml vett ja sidrunimahl. Lisa suhkur, sega, kuni see on lahustunud. Tõsta pott tulelt. Võta želatiin veest ja pigista üleliigne vesi sellest välja. Lisa želatiin kuuma suhkruvette ja sega, kuni kõik on lahustunud. Lisa vein, sega läbi. Lase segul pisut jahtuda. Jaota marjad kuue vormi (või tassi, ca 200 ml) vahel. Vala iga vorm poolest saati veinitarretise vedelikku täis. Pane vormid tarretisega mitmeks tunniks külmkappi.
Kui tarretis on tahkunud, valmista panna cotta. Selleks aja vahukoor keskmisel kuumusel keema. Keera kuumus maha, aga ära veel potti tulelt tõsta. Lisa tükkideks lõigatud sokolaad ja vanillipasta. Sega, kuni sokolaad on sulanud. Leota želatiini külmas vees mõned minutid, pigista neist üleliigne vesi välja ja sega 4 spl kuuma veega, kuni need lahustuvad. Sega veega lahustatud želatiin vahukoore-sokolaadi segu sisse, lase sellel pisut jahtuda ja vala vormid ääreni täis. Jäta ööseks külmkappi tahenema.
Serveerimiseks pööra dessert tassist välja taldrikule (võibolla pead selleks tassi hetkeks kuuma vette pistma).

DSC_0004

Kommentaarid

leoola ütles …
superilus näeb see magustoit välja
Eva ja CO ütles …
Nii kaunis ja suvine! Justkui ajakirja kaanelt välja lõigatud! Mul ei ole kahjuks zelatiiniga üldse sõbralikud suhted. Ma olen mitu korda zelatiini sisaldavad magustoidud metsa keeranud, nii et nüüd ei taha enam katsetadagi. Pean vist sinu juurde kokandustundi tulema :) Ehk õnnestub sul mõni neist panna cotta tarretistest meie jaoks külmkapi sügavuses säilitada?

Päikseliste tervitustega,
Eva-U
Juc ütles …
Leoola, suur aitäh!
Eva, kas oled ikka lehtželatiini kasutanud? Mulle see puru ka ei meeldi. Ma kardan, et veidi liiga kaua peaks säilitama, kui te just sellepärast oma plaane ümber ei tee ja otse Tartusse ei sõida :). Palavate tervitusega vastu! Nael kummi!
Tuuli ütles …
No küll on ilusad pildid! Just sellised, mis talvisel pajaroogade hooajal vaadates lausa nutma ajavad. See mõnus suvine dessert on mulle ka iga kord silma hakanud, kui vanu Delicious ajakirju lappan ja kindla peale on see lisaks ilule veel ka ülimalt maitsev.
Juc ütles …
Aitäh, Tuuli! Mulle ka tundus, et see ei ole dessert, mida talviste poemarjadega teha, see kohe karjub suve järele! :) Mina võin ka vanu Delicious. numbreid lõpmatult lapata. Endiselt üks mu suuri lemmikuid toiduajakirjade seas, kuigi asukohast tingituna loen nüüd pigev prantsuse omi (Delicious on meil pagana kallis).
Merit ütles …
Täielik deja vu! Mulle isegi tunduvad siinsed pildid kaunimad kui Deliciousi omad, mida olen suvilas veedetud kolme nädala jooksul umbes nii kümme korda lapanud, viimati vist eilegi:)
Eva ja CO ütles …
Juc, ma olen sattunud just seda puru-zelatiini kasutama. Äkki selles ongi viga. Tuleb ikka veel üks võimalus zelatiinile vist anda, sest kahjuks me ikka sinu valmistatud tarretiste (säilivus)ajaks Tartu kanti ei jõua.

Päikest,
Eva-U
Juc ütles …
Merit, see oli nüüd küll vägev kompliment, et minu pildid rohkem meeldivad. ma olen kõrvust väga kõrgele tõstetud :). Aitäh! Kas sul plaanis need ette võtta ka või nüüd ma rikkusin põnevuse ära? :)
Eva, jumala kindlalt ongi asi selles. Lehtželatiiniga on kõike lihtsamast veel lihtsam teha. Nii et anna üks võimalus talle :). Täna juba kodumaapinnal, jhuuuuuu! Tere tulemast.
Anonüümne ütles …
Pildid on tõesti kaunid, aga magustoit ise veelgi parem. Mõelge, mul oli rõõm süüa ära terve topsitäis!
Kahupea
Juc ütles …
Kahupea, nii tore, et hästi maitses. Ja aitäh pilte kiitmast samuti!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco