Vaarikahooaja šokolaadikoogid

Suveke muudkui veereb, rabarberihullus läbi, maasika oma ka ja varsti ongi käes vaarika aeg! Siin siis üks mõte, kuhu värsked vaarikad pista (lisaks sellele, et neid tuleb otse põõsast suhu pista). Idee on taas Elle à table ajakirjast. Mina kasutasin retseptis nõutud juustu nimega Brousse, aga tegelikult on see peaaegu sama, mis ricotta. Ja ricottat on Eestis vist küll kõikjal saada.

DSC_0130


Vaja läheb:
200 gr vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaadi
80 gr võid
2 muna
80 gr suhkrut
150 gr brousse´i või ricottat
80 gr jahu
125 gr vaarikaid

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri väiksed vormid võiga. Sulata veevannil või ja šokolaad. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa brousse, jahu ning sulašokolaad. Sega kõik ühtlaseks massiks. Vala taigen vormidesse (kogusest peaks jätkuma 6 portsjonvormi jaoks). Pista igasse mõned vaarikad ning küpseta ca 10-15 minutit. Lülita ahi välja ning lase veel mõned minutid poolavatud ahjuuksega kookidel jahtuda.

DSC_0100

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
Nii nunnud koogid! Pole üldse minulik väljend, aga no need kohe ON sellised, noh, nunnud :) Kuidas neid süüakse? Kas otse vormist või tuleks need ikka nö välja koputada? Vaarikas ja tume shokolaad on ideaalne kooslus! Proovin kindlasti järele!

Päikest,
Eva-U
Juc ütles …
Aitähh nunnu eest! :) Ma sööks otse vormist. Muidu pole ilusaid vaarikaid näha. Mulle ka meeldib vaarikad ja tume šokolaad, nagu ka kirss ja tume šokolaad! Päikest topelt vastu!
Kristel ütles …
mmm, tundub mõnus. peaks seda küll proovima :)
Juc ütles …
Proovi jah, Kristel, sa oled ju täielik ricottafänn ka, nagu ma aru saan! Ja maias? :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco